Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Galló Istvánné: ezért lett elegük a tanároknak

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A pedagógusok tiltakozásának középpontjában a gyermekek állnak - hangsúlyozta a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: az érdekképviselet országos vezetősége hétfőn dönt arról, hogy részt vesz-e a keddre összehívott köznevelési kerekasztal tanácskozáson.

Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában: a mostani tiltakozásokhoz elsősorban a diákok és a pedagógusok túlterheltsége vezetett, illetve az, hogy nem kaptak érdemi választ a kormányzattól az általuk felvetett problémákra.

Megemlítette, hogy a kormányzat nem egyeztetett a nagy mértékű átalakítások előtt a szakma képviselőivel. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke úgy vélte: az állami intézményfenntartó sok kistelepülési iskolának jelentette a túlélés lehetőségét, ugyanakkor sok intézményt elszegényített.

Emlékeztetett arra, hogy a sztrájkbizottság korábban a Közoktatás-politikai Tanács visszaállítását követelte, miután a tanácsadó testület korábban az ágazatot érintő minden változtatási tervet véleményezett. Galló Istvánné úgy vélte: tisztázatlan a mostani kerekasztal feladata és funkciója, mivel igen tág a meghívottak köre.

Az érdekképviseleti vezető nem zárta ki, hogy a kerekasztal eredménytelensége esetén sztrájkba lépnek a pedagógusok.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.