Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Balog Zoltán: értelmes, mélyreható párbeszéd volt a keddi tárgyalás

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője szerint a keddi köznevelési kerekasztal értelmes, mélyreható párbeszéd volt a felek között.

Balog Zoltán miniszter az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azt mondta, korábban több mint 220 iskolában tartottak fórumokat. Ötezer javaslat érkezett, amelyek elsősorban hiányosságokat soroltak, és ezeket a visszajelzéseket a megbeszéléseken is felhasználták.

A miniszter elmondta, hogy határidőket szabtak, és nincs olyan ügy vagy tabutéma, amelyről ne tudnának beszélni.

Balog Zoltán sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) távol maradt a tárgyalásoktól, de újra meghívják majd a szervezetet.

Beszélt arról is, hogy folyamatos a vita a poroszos, frontális oktatás és a kompetencia alapú között, de ma az inga szerinte az utóbbi felé tér ki.

Hozzátette: meg kell találni a megfelelő arányt, és közölte: a Nemzeti Alaptantervbe túl sok mindent tettek bele, túl nagy az óraszám, ugyanakkor a megoldás nem feltétlenül a tananyag csökkentése, hanem másfajta elosztása. Hozzáfűzte, hogy vannak olyan országok is, amelyekben kilencosztályos általános iskola működik.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!