Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Eredménytelenül zárult az egyeztetés a pedagógusok sztrájkbizottsága és az Emmi között - a nap hírei

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Politikai vitanapot kezdeményez a Fidesz-KDNP a migrációról és a kötelező betelepítési kvótáról. Március első hetében országos sztrájkot hirdethetnek a vasutas szakszervezetek.

Megállapodás nélkül ért véget a pedagógusok sztrájkbizottsága és az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselőinek egyeztetése. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az egyeztetés után elmondta: abban egyetértés volt, hogy a sztrájkbizottság által megfogalmazott 25 pontról tárgyalni kell, de az irányokban nézetkülönbség van. Rétvári Bence parlamenti államtitkár úgy fogalmazott: van értelme a további vitának és egyeztetésnek. A szakszervezetek a tervek szerint mindenképpen megtartják a szombati pedagógus tüntetést, amelyen több, más ágazatban dolgozó érdekképviselet is részt vesz.

Március első hetében országos sztrájkot hirdethetnek a vasutas szakszervezetek, ha február 20-ig nem sikerül megállapodni az idei bérfejlesztésről. Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke arról beszélt, hogy a sztrájk ideje alatt az árufuvarozást teljes egészében lehet blokkolni. Megjegyezte: a vitát kezdeményező 7 vasutas szakszervezet sztrájkbizottságot alakított. A MÁV szerint a vállalat vezetése teljesítette a szakszervezetek követelését, hogy minél magasabb legyen az alapbérfejlesztés mértéke. Ezért emelte meg átlagosan 3 százalékra ajánlatát a korábbi 2,2 százalékról.

Politikai vitanapot kezdeményez a Fidesz-KDNP a migrációról és a kötelező betelepítési kvótáról - közölte a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos a kormánypártok frakcióülésének helyszínén, Lillafüreden megerősítette: a koalíció arra kéri a kormányt, indítson tájékoztatási kampányt a külföldre utazóknak, elsősorban a fiataloknak az Európában megromlott közbiztonságról. Harrach Péter KDNP-frakcióvezető arról beszélt: a kötelező betelepítési kvóta terve a kultúrára és a biztonságra nézve is veszélyes.

Lezárult az idei rezidensösztöndíj-program - közölte az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán hangsúlyozta: mindenki, aki formailag alkalmas pályázatot adott be, megkapja az ösztöndíjat. Sipka Balázs, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke jónak nevezte az ösztöndíj-lehetőségeket. Ugyanakkor csak átmeneti megoldásnak tekinti ezt a lehetőséget. Hozzátette: az alapbéremelés felé kellene elmozdulnia a rendszernek.

Magyarország alapvető érdeke az uniós tagság, és szinte minden esetben egybevágnak az uniós és a magyar érdekek - jelentette ki az Európai Bizottság budapesti képviseletének vezetője. A december óta hivatalban lévő Zupkó Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában a képviselet legfontosabb feladatának nevezte a tájékoztatást az Európai Unió tevékenységéről, arról, hogy milyen projekteket támogat, illetve hogy Brüsszel milyen fejlesztési programokban vesz részt Magyarországon.

Az adóelkerülések elleni közös uniós fellépésről tárgyaltak a tagállamok gazdasági és pénzügyminiszterei. A tervezett szabályozás előírná a kötelező és automatikus információcserét. A brüsszeli tanácskozás után Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta: Magyarország is egyetért az Európai Bizottság adóelkerülést célzó javaslatcsomagjának általános céljával, de a részletek tekintetében óvatosságra int. Az uniós szakminiszterek megvitatták a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelemmel összefüggő akciótervet is.

Magyar-román energetikai és közlekedésfejlesztési projektekről született megállapodás Bukarestben - közölte a gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár. Magyar Levente a gazdasági vegyesbizottság ülését követően bejelentette: rövidesen megduplázódhat a határátkelők száma Románia és Magyarország között. A román fél vállalta, hogy rövidesen megteremti a feltételeit annak, hogy Magyarország is importálhasson földgázt Romániából.

A német védelmi miniszter szerint az Iszlám Állam terrorszervezet kezére játszik az Európai Unió menekülthullámmal összefüggő tehetetlensége. Ursula von der Leyen a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia megnyitóján beszélt erről. A müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencia külügyminiszteri értekezletén a nagyhatalmak korábban célként határozták meg a szíriai felek közötti harcok mielőbbi leállítását. Az egyezség nem vonatkozik az olyan terrorista csoportokra, mint az Iszlám Állam és az An-Nuszra Front. Közben Bassár el-Aszad államfő az AFP francia hírügynökségnek azt mondta: egész Szíria visszafoglalása mellett kötelezte el magát.

Hivatalosan is felszólította Görögországot az Európai Unió Tanácsa arra, hogy erősítse meg határvédelmét. Uniós források szerint a döntést Athén heves tiltakozása ellenére fogadták el a tagországok gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácsülésén. Görögországnak három hónapon belül kell megszüntetni a schengeni határai védelmében mutatkozó komoly hiányosságokat.

Az 1054-es nagy egyházszakadás óta először találkozott egymással a katolikus és az orosz ortodox egyház vezetője. Az egyháztörténeti jelentőségű találkozót Havanna repülőterén tartották. Ferenc pápa és Kirill pátriárka közös nyilatkozatot adott ki.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!