Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Az ENSZ-főtitkár helyettesével találkozott Szijjártó Péter

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az európai bevándorlás kérdéseiről és az 1956-os magyarországi forradalom ENSZ-dokumentumainak nyilvánosságra hozataláról tárgyalt az ENSZ politikai ügyekért felelős főtitkár-helyettesével kedden New Yorkban Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter Jeffrey Feltman főtitkár-helyettessel megbeszélést folytatott az ENSZ általános megelőző diplomáciai és közvetítő tevékenységéről is. A találkozón jelen volt Karen Abu Zayd különleges tanácsadó, akit Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár nemrégiben bízott meg a migránsokkal és menekültekkel foglalkozó szeptemberi ENSZ-csúcs előkészítésével.

Az MTI-t tájékoztatva Szijjártó Péter elmondta: arra kérte az ENSZ tisztségviselőit, hogy ne keverjék össze a menekülteket a bevándorlókkal." Európa ma nem menekült-, hanem bevándorlási problémával küszködik" - fogalmazott a magyar diplomácia irányítója.

Az ENSZ-főtitkár helyettesét Szijjártó Péter határozottan arra kérte: oldja fel az '56-os magyar forradalommal kapcsolatos dokumentumok titkosságát, hogy valamennyi dokumentum teljes körűen hozzáférhetővé és kutathatóvá váljék.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.