Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Egyre többen vesznek új autót - lapszemle

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy a kórházak elavult eszközparkja, az orvosok túlterheltsége, illetve a minimumfeltételek be nem tartása miatt szaporodnak az orvosi műhibák. A Népszabadság szerint visszaállíttatná a kötelező kamarai tagságot a cégek és magánszemélyek részére a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara.

A Magyar Nemzetben arról lehet olvasni, hogy a kórházak elavult eszközparkja, az orvosok túlterheltsége, illetve a minimumfeltételek be nem tartása miatt szaporodnak az orvosi műhibák. Ábrahám László műhibaperekkel foglakozó ügyvéd szerint a bíróság ritkán hoz igazán szigorú ítéletet büntetőügyekben, a szakértők védik az orvosokat, és sokszor a kártérítés összege sem arányos az elkövetett hibával.

A Népszabadság szerint visszaállíttatná a kötelező kamarai tagságot a cégek és magánszemélyek részére a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara. A szervezet szerint egyre nehezebb jól képzett vagyonőrt találni: öt év alatt mintegy ötvenezren tűntek el a szakmából.

Bíró László tábori püspök a Magyar Időknek azt mondta, hogy elsősorban nem fenyegetést, hanem feladatot lát az Európát érintő tömeges migrációban. A püspök szerint a keresztény civilizáció egyik nagy eredménye, hogy kétezer éves történelme alatt sikeresen integrált különböző népeket és kultúrákat; egységet teremtett, de közben megőrizte a sokféleséget is.

A Magyar Nemzetből megtudhatják, hogy az elmúlt években folyamatosan nőtt a házasságkötések száma Magyarországon, így minden jel arra utal, hogy megállt az ezredforduló utáni esztendőkre jellemző kedvezőtlen irány. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavalyelőtt sok év után a válások száma is húszezer alá csökkent, míg a 30-49 év közötti korosztály több mint ötödének nincs tartós párkapcsolata.

A Népszabadság arról közöl cikket, hogy a váci képviselők többsége elutasította, hogy közterületen szobrot állítsanak Hóman Bálintnak a Horty-korszak kultuszminiszterének. Az utcanév kérdése azonban még nem dőlt el, a város a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalását várja.

A Magyar Idők arról ír, hogy hűtlen kezelés miatt nyomoz a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Makó és Térsége Víziközmű Kft. korábbi működésével összefüggésben ismeretlen tettes ellen. 2006 és 2014 között a társaságnál egymilliárd forintot fizettek ki indokolatlanul, a felső vezetőknek túlzott jutalmakat és prémiumokat adtak, emellett olyan feladatokkal bíztak meg hozzájuk rokoni szálakkal kötődő cégeket, amelyeket a víziközmű-társaság is elvégezhetett volna.

A Napi.hu arról közöl összeállítást, hogy több mint a kétszeresére nőtt a hazai vállalati fúziók és felvásárlások piaca, ahol az állam volt a legaktívabb szereplő. A tíz legnagyobb tranzakció között a legtöbb ügyletben volt állami jelenlét. A legélénkebb tranzakciós aktivitás az ingatlanszektorban volt, ezt követte a feldolgozóipar, valamint a távközlési és IT-ágazat.

A Portfolio arról számol be, hogy az utóbbi években a kedvező járműfinanszírozási feltételek miatt egyre többen döntöttek új autó vásárlása mellett, ez pedig kedvezően hatott az autógyártók működésére. Nő a járművek iránti kereslet, így nőhet az új járművek átlagos értékesítési ára is.

A Pénzcentrum összeállítást készített arról, hogy mire kell figyelni, ha az ember külföldön bankkártyával fizet. A portál kiemeli, hogy indulás előtt érdemes megnézni a bankkártya érvényességét és a vásárlási limitet, az utazás alatt pedig érdemes a helyi pénznemben fizetni.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.