Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Ellenőrizze a Marsot!

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyarországra is került abból a csokoládéból, amelyet a Mars élelmiszergyártó vállalat visszahívott 55 országból, köztük Magyarországból is - mondta az InfoRádiónak a NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság vezetője. Pleva György azt is közölte, hogy a kifogásolt mini csokoládékat a boltoknak vissza kell venniük a fogyasztóktól.

A NÉBIH kedden késő délután kapta meg azt a riasztást, amely szerint Németországban eddig egy esetben piros színű műanyag darabkákat fedeztek fel valamelyik Mars által előállított termékben. Ezért a cég valamennyi érintett tételét - egész Európában egy féléves gyártásnak megfelelő mennyiséget - visszavon - számolt be az InfoRádiónak Pleva György.

A NÉBIH Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság vezetője hozzátette: kizárólag Hollandiában előállított, mini méretű édességekről - Milky Way, Snickers, Mars zacskós termékekről és a Celebrations, illetve a Mars multipack termékektől - van szó.

Beszámolt arról, hogy a Mars Magyarországtól szerdán megkapták a Magyarországon forgalomba került, gyanúba keveredett termékek listáját. Ezt a Mars közvetlenül is eljuttatta a különböző áruházláncoknak, forgalmazóknak, úgyhogy ők már tudják, mely termékeket kell levenni a polcokról.

Emellett a NÉBIH is a honlapján nyilvánosságra hozta a listát, hogy a fogyasztók is tudják, mely termékeket nem szabad elfogyasztani. Itt olvashatók azok a lejárati dátumok is, amelyek az érintett termékeken szerepelnek. A fogyasztó így tudja a legpontosabban leellenőrizni, hogy milyen termék van a birtokában, és azt elfogyaszthatja-e, vagy sem.

Az érintett édességeket a Marshoz vissza lehet juttatni. Általánosságban a vásárlás helyén veszi vissza a forgalmazó az érintett árucikket, és a Marssal felvéve a kapcsolatot továbbítja a kivont termékeket.

A visszahívásról szóló döntés az előállító magas szintű élelmiszer-biztonsági politikát bizonyítja és azt, hogy felelős élelmiszer-vállalkozóként dolgozik - mondta Pleva György.

Hanganyag: Sipos Ildikó

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.