Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A magyar-lengyel szolidaritás éve lehet az idei

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar-lengyel szolidaritás évének nyilvánítaná a 2016-os esztendőt az Országgyűlés. Erről közös határozati javaslatot nyújtott be pénteken a Ház elnöke, az öt frakció vezetője, valamint a lengyel nemzetiségi szószóló.

Az előterjesztés szerint az 1956-os júniusi poznani kommunistaellenes felkelés és az 1956. október-novemberi magyar forradalom hatvanadik évfordulójának emléket állítva nyilvánítanák a magyar-lengyel szolidaritás évének az ideit, az Országgyűlés a lenyel Szejm és Szenátus egyetértésében.

"A magyarok és lengyelek hősies megmozdulása a szabadság iránti örökös vágyunk és az Európa II. világháborút követő erőszakos felosztásával az egész régió rabigában tartása elleni tiltakozásunk tanúbizonysága volt. A nemzeteink által 1956-ban tanúsított kölcsönös szolidaritás és segítség egy olyan különleges értéket képez, amelyre kötelességünk közösen emlékezni" - szerepel az előterjesztésben.

A határozati javaslat indoklásában az is olvasható, hogy a magyarok és a lengyelek a kommunizmus elleni harcukban csak önerejükre és egymás támogatására számíthattak.

A javaslatot Csúcs Lászlóné lengyel nemzetiségi szószóló, Kövér László házelnök, Kósa Lajos (Fidesz), Tóbiás József (MSZP), Vona Gábor (Jobbik), Harrach Péter (KDNP) és Schiffer András (LMP) nyújtotta be.

Húsvéti Wellness ajánlatok

Közeledik a húsvét hétvége és a tavaszi szünet! Még most sem késő szobát foglalni!

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!