Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Honnan szerzik az adatokat az időjárás-alkalmazások?

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az okostelefonos alkalmazások többsége valószínűleg internetes adathalászati módszerekkel szerezheti be adataikat az időjárás aktuális állásáról - mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Molnár László elmondta: "az OMSZ-nek van egy saját, Androidra és iOS platformra fejlesztett alkalmazása, amelyet Meteorának hívnak, illetve a met.hu is optimalizálva van okostelefonos megjelenítésre is. Ezeken a felületeken is igyekszünk olyan adatokat megjeleníteni, mint amelyeket a szerződéses partnereinknek továbbítunk, ezek hallhatóak a rádiókban, tévékben."

A meteorológus hozzátette: "sok egyéb alkalmazás létezik, arról nincsenek pontos információink, hogy ezek honnan szedik az adatokat. Azt gondoljuk, hogy különböző adathalász-módszerekkel szerzik be nyilvános oldalakról, webes felületekről, és ezekből saját adatbázist építenek. Az OMSZ-nek több ilyen megkeresése is volt az elmúlt években, de ezek a megvalósítás előtt mindig elhalnak, hosszabb együttműködésről nem tudok beszámolni."

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.