Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kötelezettségszegési eljárást indítottak Magyarország ellen - a nap hírei

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a nem nyereséges szupermarketek szankcionálásáról elfogadott törvény miatt. Magyarország kiegyensúlyozott, de továbbra is viszonylag mérsékelt gazdaságnövekedési pályán halad - írja most közzétett ország jelentésében az Európai Bizottság.

Kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottság a nem nyereséges szupermarketek szankcionálásáról elfogadott törvény miatt. Az indoklás szerint ez korlátozhatja a vállalkozások letelepedési szabadságát. A magyar kormánynak két hónapja van, hogy válaszoljon a brüsszeli felszólításra.

Magyarország kiegyensúlyozott, de továbbra is viszonylag mérsékelt gazdaságnövekedési pályán halad - írja most közzétett ország jelentésében az Európai Bizottság. A testület megállapította, hogy az ország némi haladást ért el a tavalyi ajánlások végrehajtásában.

Újabb két német autóipari beruházás kezdődik Kecskeméten, összesen 10 milliárd forint értékben - jelentette be Stuttgartban a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: a két érintett vállalat autóalkatrészeket gyárt, az egyik már meglévő kapacitását bővíti, a másik zöldmezős beruházást hajt végre. A két beruházás együtt 160 új munkahelyet jelent.

A Fidesz frakcióvezetője szerint kiállja majd a próbát a kormány népszavazási kérdése a kötelező betelepítési kvótáról. Kósa Lajos az eredetileg ötpártinak tervezett találkozó után beszélt erről, amelyen azonban a kormánypártok képviselői mellett csak a Jobbik delegáltjai vettek részt. Közben aggodalmát fejezte ki a magyar kormány kvóta népszavazás-kezdeményezésével kapcsolatban az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága.

Elutasította a Nemzeti Választási Bizottság a szocialista Lukács Zoltán kifogását a Nemzeti Választási Iroda épületénél kedden történtekkel összefüggésben. Az MSZP frakcióvezető-helyettese panaszában azt írta: a főkapu és a beléptető kapu között biztonsági őrnek tűnő emberek állták el az útját, ezért nem tudta benyújtani beadványát. A Fidesz is méltatlannak tartja a Nemzeti Választási Irodánál történteket.

Összesen 38 milliárd forint pluszforrást biztosít a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ számára a kormány. Ez magában foglalja a 17 milliárdos adósság konszolidációját is - közölte az oktatási államtitkár, Palkovics László. Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár, aki március 1-jétől irányítja az intézményfenntartó központot, 3 prioritást jelölt meg: a tartozások rendezését, a mindennapi működés biztosítását és július 1-jére az új szervezeti keretek kialakítását.

Nemzeti Turisztikai Ügynökség jön létre az ágazat fejlődéséért - jelentette be a kormányzati kommunikációért felelős kormánybiztos. Tuzson Bence hozzátette: a centralizálás segíthet egy egységes országimázs kialakításában, továbbá abban, hogy a turizmus GDP-hez való hozzájárulása elérje a versenytársakéhoz hasonló 12-15 százalékot.

Az ukrán nemzetbiztonsági és védelmi tanács rendkívüli ülését rendelte el a Krím félsziget visszacsatolásáról az ukrán államfő. Petro Porosenko a félsziget orosz megszállása elleni tiltakozás kezdetének második évfordulóján azt mondta: nem évülnek el az olyan bűncselekmények, mint a területi annexió.

A svájci Gianni Infantinót, az európai szövetség főtitkárt választották a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség új elnökének. A nemzetközi szövetség amiatt tartott rendkívüli tisztújítást, mert röviddel tavalyi újraválasztása után lemondott Joseph Blatter elnök az ellene indult korrupciós vizsgálat miatt.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.