Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Nullszaldóssá válhat az államháztartás egyenlege - a nap hírei

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint néhány év alatt elérhető, hogy hiány nélkül működjön a magyar állam. Az Európai Bizottság országjelentésében a korábbiaknál objektívebb és kedvezőbb értékelést adott a magyar gazdaság helyzetéről - mondta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Európai összehasonlításban Magyarországon csökkent a legnagyobb arányban az államadósság az elmúlt években - mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály a Századvég Gazdaságkutató Zrt. által rendezett konferencián megerősítette, néhány év alatt elérhető, hogy hiány nélkül működjön a magyar állam.

A gazdaság teljesítményének javulásával, a bevételek további erősítésével és a kiadások kézben tartásával válhat előbb vagy utóbb az államháztartás egyenlege nullszaldóssá - mondta a Költségvetési Tanács elnöke, Kovács Árpád szintén a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciáján. Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke arról beszélt, hogy lényeges az adóbeszedés hatékonyságának növelése is.

Az Európai Bizottság országjelentésében a korábbiaknál objektívebb és kedvezőbb értékelést adott a magyar gazdaság helyzetéről - mondta a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár. Balogh László az M1-en hangsúlyozta, a bizottság a munkaerő-piaci helyzetet is dicsérte, külön megemlítve a munkanélküliség alacsony szintjét.

A családok otthonteremtési kedvezményét azok a protestáns lelkipásztorok is igényelhetik, akiknek lakóhelyét a gyülekezet jelöli ki - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán a Dizseri Tamás szeretetszolgálati díj átadása alkalmából rendezett ünnepségen beszélt erről. Ugyanezen a rendezvényen a családpolitikáért felelős államtitkár, Novák Katalin a magyarországi kritikus demográfiai helyzetre hívta fel a figyelmet.

Emelkedik a szerb-magyar határon illegálisan bejutni szándékozó migránsok száma - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Bakondi György hozzátette: a kormány felkészült arra, hogy a menedékkérők új útvonalakon próbálnak majd bejutni Európába. Ha ez előfordulna, akkor rövid időn belül megtenné azokat a biztonsági intézkedéseket, amelyeket korábban a szerb-magyar és a horvát-magyar határon bevezettek.

Hírügynökségi jelentések szerint drámai helyzet alakult ki Görögországban a görög-macedón határ teljes lezárása után. Több mint 25 ezer menekült rekedt Görögországban. A macedón határ mentén a legfrissebb jelentések szerint mintegy 5000 menekült tartózkodik.

Szíriában életbe lépett a tűzszünet azokban a városokban, amelyek birtoklásáért eddig a lázadószervezetek és a kormány fegyveresei harcoltak egymás ellen. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű civil szervezet tájékoztatása szerint azonban folytatódnak a harcok azokon a helyszíneken, amelyek a szélsőséges Iszlám Állam, valamint az an-Nuszra Front ellenőrzése alatt vannak. Üdvözölte a szíriai fegyverszünet életbelépését az orosz és az amerikai külügyminiszter.

Iránban az elnök mögött álló mérsékeltek, illetve reformerők jelöltjei jól szerepeltek választások első részeredményei alapján. A konzervatívok ezzel szemben teret veszítettek. A közép-keleti országban a szavazók egyrészt a parlament összetételéről, másrészt az úgynevezett Szakértői Tanács tagjairól döntöttek.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.