Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Huszár János a Magyar Honvédség új összhaderőnemi parancsnoka

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ünnepi állománygyűlésen adta át Huszár János vezérőrnagynak a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnoksága vezetését Fucsku Sándor vezérőrnagy, eddigi parancsnok hétfőn Székesfehérváron. Huszár János március elsejétől fél évig megbízottként irányítja az összhaderőnemi parancsnokságot.

A rendezvényen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, az elmúlt évben mind a missziókat, mind az összhaderőnemi parancsnokság által felügyelt nemzetközi szerepvállalásainkat olyan, felelősséggel végzett szolgálat jellemezte, amely nagy elismerést hozott Magyarországnak és a Magyar Honvédségnek.

Vargha Tamás arról is beszélt, hogy a következő években új típusú kihívásokkal kell szembenéznünk. "A 2016-os év egyik legnagyobb kihívása a migráció kezelése és ezzel szoros összefüggésben az emberek, a magyar emberek biztonságának kérdése, annak szavatolása" - fogalmazott.

Az államtitkár kitért arra, hogy a Magyar Honvédség egyidejűleg volt képes a balti országok - Lettország, Észtország, Litvánia -, valamint Szlovénia légterének ellenőrzésére, védelmére és a hazai feladatok maradéktalan végrehajtására.

Hozzátette, a tömeges bevándorlás által előidézett válsághelyzetben, az összhaderőnemi parancsnokság felügyeletével katonáink ismét bizonyították hazánk védelme és a nemzeti közösség iránti elhivatottságukat.

Fucsku Sándor leköszönő parancsnok azt mondta, 2013. november elseje óta "sorsdöntő időszakban" vezethette az összhaderőnemi parancsnokságot. Az elmúlt években végzett munkáról szólva kiemelten beszélt a látható katona, az egyenruhás állampolgár eszményének erősítéséről. Úgy fogalmazott, "a magyar katonák, és elsősorban a határon tevékenykedő katonák, tovább növelték a magyar honvédség elismertségét". Hozzátette, az emberek bizalommal tekintenek a katonákra és biztonságban érzik magukat azokon a helyeken, ahol a katonák megjelennek.

A parancsnoki beosztást átvevő Huszár János az elmúlt időszak legnagyobb eredményei közt említette Sínai-félszigeten sikeresen befejezett megfigyelő missziót és az elkezdett iraki kiképző missziót. Szólt még a szlovén és balti légtérvédelemről, a medinai radarállomás integrációjáról, valamint a migrációs hullám kezeléséről, amely "egy darabig" még folytatódni fog.

Fucsku Sándor az ulmi többnemzeti összhaderőnemi parancsnokság parancsnokhelyettese lesz.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!