Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán: jobb külön cselekedni, mint együtt tétlenkedni

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyarországon nem lesznek kerítés-áttörések - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Ha a macedónok nem tudják tartani határukat, előfordulhat, hogy átszakad a gát, Magyarországnak meg kell védenie határait - húzta alá Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

"Röszkénél egyszer erre már sor került, én azt gondolom, hogy meg kell erősíteni fizikailag azt a kerítés-rendszert ahhoz, hogy az szélesebb szakaszokban is védhető legyen, és mivel nem zárható ki, hogy Románia felé is fordulnak és nem tudjuk, hogy a románok képesek lesznek-e a migránsokat megállítani, lehet találgatni, de nem lehet tudni, ezért nekünk arra is fel kell készülnünk, hogy ha ott baj van, a román szakaszon, akkor 2-3 hét alatt a teljes román határszakaszt fizikailag meg kell tudnunk védeni, erre képesek vagyunk."

Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország nem enged be senkit ellenőrzés nélkül.

"Tehát itt nem lesznek kerítés-áttörések, bevándorlózendülések, fölgyújtott menekülttáborok és nem fognak vadászni mindenféle bandák magyar nőkre, a feleségeinkre meg a lányainkra. Ez lehetetlen, nem fordulhat elő. Ha csak a jelét látjuk - erre kapott utasítást a belügyminiszter tőlem -, azt le kell törni, csírájában el kell fojtani, és utána a jogrendszernek következetesen meg kell torolni."

A kormányfő úgy látta, hogy értik ugyan a brüsszeli politikusok, hogy a magyar kormány miért kezdeményezett népszavazást, csak úgy tesznek, mintha nem értenék. A népszavazás ugyanis a miniszterelnök álláspontja szerint a jövőről szól, mivel március közepén lesz egy újabb uniós csúcs, amelyen a korábbi egyedi kvótadöntés helyett egy folyamatos és állandó szétosztási rendszert terjeszthetnek elő.

"Amikor először olvashatjuk el, látjuk majd írásban azt az európai javaslatot, ami a menekültek kötelező, mindenkire kiterjedő, állandó szétosztásáról szól, ami több millió embert akar szétosztani Európában, olyan országok között is, Magyarország is ilyen, amelyek ezt nem akarják. Ez, a március közepén tartandó uniós csúcs lesz az igazi nagy kihívás számunkra."

Az Európai Tanács hétfői ülése kapcsán Orbán Viktor úgy fogalmazott: egy dolgot vár a találkozótól, hogy egyértelműbb megállapodást tud kötni az unió Törökországgal, amit Magyarország is támogat, ám a kormányfő szerint önmagában nem elég a helyzet rendezésére.

A Saul fia című film Oscar-díjára reagálva Orbán Viktor gratulált a film készítőinek, és köszönetet mondott a filmalapban dolgozó minden embernek, illetve külön Andy Vajna kormánybiztosnak.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.