Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Rászorulóknak újít fel kerékpárokat a Bike Maffia

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Használt kerékpáralkatrész-adományokat gyűjt a Budapest Bike Maffia, hogy azokból felújított bicikliket építsen. Az ilyen kerékpárokat rászorulóknak adják. A karitatív kezdeményezésről Havasi Zoltán, a Budapest Bike Maffia alapítója beszélt az InfoRádióban.

"Már több mint négy éve működő, most már szervezet vagyunk. Egy közösség, amely kerékpárral szállít, többnyire hajléktalan embereknek ételt, takarókat, illetve rászoruló családoknak segít, tehát egy karitatív bringás csapat vagyunk" - mondta a Budapest Bike Maffia alapítója.

A nevükről Havasi Zoltán azt mondta: "nem vagyunk bűnözők, családias, baráti dolognak indult, de nagyon megnőttünk, sokan vagyunk már. Azért választottuk ezt a nevet, hogy a fiatalok figyelmét felkeltsük, ez sikerült is."

A szervezet sajátmárkás kerékpárokat is épít, amelyeket eladományoznak.

"A Strike Bike-nak négy típusa van, a Pub Edition kocsmába, a Church Edition pedig templomba járós bringa. Ezek teljesen újak és megvásárolhatóak. Gyerekeknek szól a Kid Edition, a legfontosabb pedig a Charity Edition, ami nem újépítésű, ehhez alkatrészeket várunk olyanoktól, akiknek nem kell, és leadnák. Ezeket mi felújítjuk és kerékpárokat építünk belőlük, amelyeket családoknak vagy rászorulóknak adunk, egy új típusú üzleti modellt is szeretnénk ezzel létrehozni" - jegyezte meg a Budapest Bike Maffia alapítója.

Arról, hogy milyen alkatrészeket várnak, Havasi Zoltán azt mondta: "komplett kerekeket, vázat, villát, féket, fékkart, kormányt, hajtóművet, gyereksárvédőt, használható külső és belső gumit, és persze akár komplett kerékpárt is, ha valakinél otthon porosodik. Az adományokat fel szeretnénk címkézni, amikor elkészült a kerékpár, kitesszük a Facebook-ra, hogy kik adták hozzá az alkatrészeket."

A felújított kerékpárok szétosztásában a 7-dik kerületi gyermekjóléti központ és a hajléktalanellátó intézmények segítenek, hogy olyan rászorulók kapják meg, akiknek ez valóban segítség - tette hozzá a Budapest Bike Maffia alapítója.

Hanganyag: Sánta András