Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

"Magyarország akkor tudott előbbre lépni, amikor maga vette kezébe saját sorsának irányítását"

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyarország akkor tudott előbbre lépni, amikor maga vette kezébe saját sorsának irányítását és nem engedte, hogy azt mások tegyék - jelentette ki Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára szombaton Királyhelmecen (Královsky Chlmec).

Az EMMI államtitkára erről azon az ünnepi megemlékezésen beszélt, amelyet az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kezdetének közelgő évfordulója alkalmából tartottak a jelentős többségében magyarok lakta kelet-szlovákiai városban szombaton.

A megemlékezés a Millenium téren, Petőfi Sándor szobrának megkoszorúzásával kezdődött, majd a Bodrogközi Magyar Közösség házában kulturális műsorral átszőtt ünnepséggel folytatódott. Az ünnepségen elhangzott köszöntőjében Rétvári Bence a márciusi ifjak az 1848-as szabadságharchoz fűzött reményeiről beszélt, rámutatva: sokuk számára a célul kitűzött szabadság csak álom volt, de olyan álom, amely később megvalósulhatott.

Az EMMI államtitkára elmondta: a magyarság a szabadságért folytatott, több évszázados küzdelmének legfőbb üzenete, hogy Magyarországnak - függetlensége és nemzeti érdekei miatt - ügyelnie kell arra, hogy soha egyetlen hatalmi központtal se kerüljön közvetlen összetűzésbe, ugyanakkor ne bízza saját sorsát egyetlen nagyhatalomra sem.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!