Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Jól dolgozott Sándor, József: marad is a tavasz

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szokatlanul meleg lesz a héten, akár 24 fok is lehet - mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológia Szolgálat munkatársa Török László hozzátette, vasárnap ugyan várható egy hidegfront, de jelentősen nem csökken majd a hőmérséklet.
spring

A meteorológus elmondta,

ilyen időjárás várható

a hét végéig, ugyanis Nyugat-Európa felől változó nedvességtartalmú, de igen enyhe levegő érkezik a térségünkbe. A frontok tőlünk északra vonulnak, az egyik csak szerdán érint minket, így akkor több lesz a felhő fölöttünk, záporok, zivatarok is lehetnek, de nem esik vissza jelentősen a hőmérséklet – hangsúlyozta Török László.

„A hét végéig 20-24 fokra számíthatunk az országban.

A front után ismét sok napsütés várható, legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik. Éjszakai fagyról ne is beszéljünk, egyáltalán nem várható.”

Budapest térségében 21-22 fokos délutáni hőmérséklet a legvalószínűbb

– mondta el az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Török László hozzátette, a következő napokban változó felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk, a hét második felében naposabb idő és akár 23 fok is lehet a délutáni órákban.

sunshine

„Elég ritkán fordul elő ilyen enyhe, kora nyári idő márciusban. Az oka, hogy a kontinens észak-nyugati részén elhelyezkedő ciklon, aminek a déli oldalán vagyunk, az Atlanti-óceán felől igen enyhe levegőt szállít fölénk.”

A folytatásról Török László azt mondta, a hét végén látható egy hidegfront, amiről még pontosan nem tudni, milyen lehűlést okoz.

„Egyelőre annyi látszik, csak pár fokkal csökkenti a hőmérsékletet, a jövő hét elején is folytatódik az enyhe idő. Mondható, hogy tökéletesen igaz volt

a Sándor, József és Benedekhez névnaphoz kapcsolódó népi jóslás”

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!