Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kuncze Gábor: ez valószínűleg puccs volt

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A politikai életbe nagy valószínűséggel vissza nem térő Kuncze Gábor nem látja reális esélyét egy fél év múlva esedékes kormányváltásnak. Az egykori SZDSZ kétszeres elnöke és négyszeres parlamenti frakcióvezetője fejében megvan a szerinte ideális miniszterelnökjelölt-jelölt.

A politikus azért nem lát esélyt a 2018-as kormányváltásra, mert nincs meg az a személyiség, akit az ellenzék kiállíthatna, hogy „íme itt van, ha ránk szavaztok, ez az ember lesz Magyarország miniszterelnöke”. Amíg ezt az embert nem találják meg, addig nem is nagyon van esély kormányváltásra - mondta Kuncze Gábor a The Budapest Beaconnak.

Szerinte az sem segítene, ha mondjuk Churchill feltámadna és magyar állampolgárrá válna, mert ő hajlamos volt őszintén beszélni az emberekhez. Ez ma Magyarországon nem nyerő. Kellene valaki, aki az előző politikai csatározásokban nem nagyon érintett, és aki mögött áll egy sikeres életút. Az ő fejében van ideálisnak tartott miniszterelnök-jelölt, de nem árulta el, ki lenne az.

Valószínűleg puccs volt Botka László esete Kuncze Gábor szerint, "de ő az első föllépésétől kezdve menetelt ebbe az irányba. Kitűzte magának a célt, hogy erre megy egy kilométert, és hogy négyszáz méter után ott a szakadék, az őt nem érdekelte. Ugyanazt a hibát követte el, mint Bajnaiék, csak még durvábban. Amikor 2012. október 23-án az Erzsébet hídnál Bajnai bejelentkezett, azzal fejezte be a beszédét, hogy »menjetek haza, és mondjátok meg a pártjaitok, a civil szervezeteitek vezetőinek, hogy létrehoztam az együttműködés színpadát, az ernyőt, ami alatt együtt tudunk működni egymással, gyertek mindannyian, működjünk együtt, csináljuk meg«. Másnap Juhász Péter közölte, hogy ki mindenki várjon a sorára. Bajnai közölte, hogy egyelőre nem tárgyal az MSZP-vel, mert várja az LMP válaszát. Az elején meredeken ment föl Bajnai népszerűsége, majd amikor hetek teltek el, miközben azt magyarázták, hogy kivel nem működnek együtt, akkor a népszerűsége visszaesett. Botka is azzal állt ki, hogy összefogja az ellenzéket, induljon együtt mindenki, közös lista, közös jelöltek, Gyurcsány meg dögöljön meg ott, ahol van. Ettől kezdve ez sem volt hiteles".