Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Ön inna moszatbort?

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy német tengerbiológus másodállásként borkészítésbe kezdett. Inez Linke azonban nem szőlőből, hanem egy fajta édes tengeri moszatból készít furcsa nedűt.

A biológus szerint a 16 százalékos alkoholtartalmú különleges bor íze egy jó sherryre emlékeztet, ráadásul rendkívül egészséges.

"A tengeri moszatok sokféle ásványi anyagot, sókat, vitaminokat, fehérjéket tartalmaznak. Ez a bor így kifejezetten jótékony hatással van az egészségre, és segíti az immunrendszer működését is" - hangsúlyozta Inez Linke.

A moszatot nyolc méter mélyen nagyjából hat hónapig érlelik, mielőtt bor lesz belőle. A különleges nedű pedig üvegenként mint egy 20 euróba kerül.