Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Óvodáskorú gyerekek a szexuális zaklatás áldozatai

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Három tanárnő is volt azok között, akiket gyerekek szexuális zaklatásának vádjával tartóztatott le az olasz rendőrség. A hat felnőtt állítólag elkábította a diákokat és sátánista \"játékokat\" játszottak velük.

A tanárok, akik közül kettő már nagymama, és akik évtizedekig tanítottak a helyi iskolai előkészítőben, a vád szerint részt vettek tizenöt, három és öt év közötti gyerek zaklatásában: szexuális aktus közben filmezték le őket.

A letartóztatottak között volt még egy gondnoknő, az állami RAI televízió gyermekekműsorainak korábbi producere és egy helyi benzinkutas is.

Benyugtatózták őket

Az esetre akkor derült fény, amikor néhány gyerek mesélni kezdett a szüleinek azokról a "játékokról", amelyekben részt vettek. Többen emlegettek egy "feketeruhás embert", aki csuklyát visel és a saját vérét issza.

A gyerekek elmondták: figyelmeztették őket, hogy ha beszélnek a szüleinek a "játékokról", "az ördögök elveszik őket az édesanyjuktól". A szülők jelentették, hogy gyerekek nemi szervei körül zúzódások vannak, és hogy zavartan jöttek haza az előkészítőből. A rendőrség szerint a gyerekek nyugtatót kaptak, amiről azt mondták nekik, hogy cukorka.

A hat gyanúsítottat emberrablással, gyermekbántalmazással és csoportos szexuális bántalmazással vádolják. A rendőröknek kellett megvédeniük őket a feldühödött tömegtől. Az egyik érintett szülő azt kiabálta utánuk: "Remélem, a börtönben rohadtok majd meg!"

Alig hiszik

A nyolcezer lelkes városka, Rignano Flaminio plébánosa, Erri Rocchi még mindig képtelen elhinni, hogy a gyanúsítottak ilyesmit követtek volna el, hiszen buzgó templomlátogatók. Szerinte a hat letartóztatott a rosszindulatú pletykák áldozata lett.

Az iskola egykori tanára, Pasqualina Pellegrino sem hisz volt kollégái bűnösségében. "Egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ilyesmit tettek" - mondta.

Néhány szülő viszont azért panaszkodik, mert szerintük az iskola vezetése szándékosan nem vette komolyan a vádjaikat: nem függesztették fel a tanárokat, holott a nyomozás tíz hónappal ezelőtt kezdődött ellenük.