Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Szexbotrány a rendőrségen: kártérítés jár a megalázott nőnek

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megnyerte a szexuális diszkrimináció miatt indított pert az a brit rendőrnő, aki nem bírta elviselni férfi kollégái megalázó viselkedését.

Barbara Lynford 14 évet szolgált rendőrként, és 2002 óta dolgozott a gatwicki repülőtéren működő őrsön - tizenhét férfi mellett egyedüli nőként. A 38 éves nő egy év után azonban kilépett, mert nem bírta elviselni a többi rendőr nyíltan szexista és megalázó viselkedését.

A nő a bírósági meghallgatáson elmondta, hogy kollégái állandóan a melleit bámulták, erotikus magazinokat hagytak kinyitva, pornócsatornákat néztek az őrsön, míg az adóvevőn azt tárgyalták ki, hogy melyikük milyen csinos nőt látott, és mit tenne vele.

Barbara Lynford elmondása szerint kollégái a munkahelyen aludtak és meghamisították a jegyzőkönyveket. Hozzátette, hogy rendszeresen elolvasták a mobiltelefonjára kapott üzeneteket is.

A nőt annyira megviselte ez a viselkedés, hogy gyógyszereket kellett szednie. "Rosszul voltam, amikor munkába indultam, és sírtam, amikor hazaértem" - emlékezett vissza.

A rendőrnő pert indított a rendőrség ellen, és a bíróság megállapította, hogy hátrányos megkülönböztetés és támadó megjegyzések érték amiatt, mert nő.

Az ítélet szerint Barbara Lynfordnak kártérítés jár, legfeljebb százezer font, ennek mértékéről később dönt a bíróság.

"Remélem a rendőrség a jövőben komolyan veszi a hasonló panaszokat, így a női munkatársak nem lesznek kitéve ilyen bánásmódnak" - mondta a 38 éves nő.

A sussexi rendőrség közleményben kiemelte: jogi képviselőjük megvizsgálja az ítéletet, és azt követően nyilatkoznak.