Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Mindenki Van Gogh hálószobájában akar aludni

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Meghirdetése után percekkel már nem volt szabad dátum februárra abban az apartmanban, amelyet Vincent van Gogh hálószobájának mintájára alakított ki a Chicagói Művészeti Intézet.

A híres holland festő arles-i szobájáról készült festményekhez megszólalásig hasonlító szobát az intézmény vasárnap nyíló Van Gogh-kiállításához készítették, és egy közösségi szállásmegosztó oldalon kínálják éjszakánként 10 dollárért.

A múzeum internetes oldala szerint a tárlat részeként első alkalommal lesz látható Észak-Amerikában a művész arles-i hálószobájáról 1888 és 1889 között készült világhírű festménysorozat mindhárom darabja. A kiállításon az érdeklődők Van Gogh 36 alkotását, festményeket és rajzokat, valamint illusztrált leveleket tekinthetnek meg. A tárlatot gazdagítják az egykor a festő tulajdonát képező könyvek is.

Az apartman bérlői belépőjegyet is kapnak a május 10-ig látogatható kiállításra.

A múzeum szóvivője, Amanda Hicks elmondása szerint a város River North kerületében található különleges apartman kedd esti meghirdetése után percekkel már nem volt szabad dátum februárra.

Mint az intézmény Facebook-oldaláról kiderül, az eredeti elképzelések szerint április végéig akarják bérbe adni a szobát, és a márciusi dátumokat február utolsó hetében hirdetik meg.

A szobát az Airbnb-n lehet kibérelni, ahol úgy tüntetik fel, mintha a festő saját maga adná bérbe az apartmant, hogy az így szerzett bevételből festéket vásárolhasson.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!

Hajóutak

Varázslatos gyöngyszemek az azúrkék tengerben, vagy Guadeloupe-tól Savonáig.