Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Luxusillemhelyet építette egy kétórás látogatásra Kambodzsában

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Negyvenezer dollárért (11 millió forintért) építettek luxusillemhelyet egy kétórás látogatás idejére a thaiföldi hercegnőnek Kambodzsában, ahol a lakosság 60 százaléka nélkülözi a WC-t, ráadásul Szirindhorn egyszer sem használta azt, csak kívülről készített róla pár fotót.

A thai hercegnő hétfőn a vulkáni kráterben, fák gyűrűjében elterülő Jeak Laom-tóhoz kirándult, amely Kambodzsa egyik népszerű idegenforgalmi látványossága.

Szirindhorn hercegnő számára két hét alatt építették meg a mosdót és illemhelyet, amely egy helybeli véleménye szerint "úgy nézett ki, mint egy szépen dekorált ház". A hercegnő azonban végül nem használta a 40 ezer dolláros toalettet, csupán néhány fotót készített róla.

A szanitereket a látogatás után eltávolították a takaros kis házból, amely turisták számára létrehozott biztonsági pont lesz - közölte egy helyi illetékes.

Nhem Sam Oeun, a tartomány kormányzója elmondta, hogy az illemhelyet nem tarthatták meg, mivel egy uralkodó családtagja számára készült. Az építkezési költségeket egyébként a thai fél állta - fűzte hozzá. A mellékhelyiséget egy thai cég építette és a szükséges építőanyagokat is Thaiföldről szállították a helyszínre.

A költséges uralkodói hóbortról beszámolt a nemzetközi média, ám a thai sajtó nem írt róla, mivel a királyi családdal szemben megfogalmazott kritika miatt akár 15 évi börtönbüntetés is kiróható az országban.

A UNICEF tavalyi jelentése szerint a vidéken élő kambodzsai lakosság 61,5 százaléka a szabadban végzi a dolgát, mivel nincs még latrina sem a lakóhelyén.

A thai hercegnő kambodzsai látogatása során megnyitotta azt az új kórházat, amelyet a thai királyi család adományából hoztak létre és találkozott Hun Sen kambodzsai kormányfővel is.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!