Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Blikk: Rohác kezében volt a géppisztoly. amivel Fenyőt lelőtték

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megoldódhat a 13 évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság; a nyitrai ügyészségen ugyanis a Blikknek megerősítették, valóban a médiavállalkozó kivégzése ügyében ül kiadatási őrizetben Jozef Rohác, mégpedig gyanúsítottként - írta pénteken az újság.

Azonosították a DNS-t a Fenyő Jánost megölő géppisztolyon és a gyilkos használta sapkán. Ám az, hogy eljut-e a magyar rendőrség a megbízóhoz is, kérdéses, ugyanis a Patkány becenevű szlovák bűnöző eddig soha nem beszélt - írta pénteken a Blikk.

Azt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudjuk, hogy az ő DNS-ét találták meg a gyilkosság helyszínén, hiszen ilyen adat nem áll a rendelkezésünkre - mondták a lapnak nyitrai ügyészségen.

Rohác szlovák ügyvédje szerint azonban a magyar hatóságok gyanúsítottként kérték ki Rohácot. Dusan Danovy úgy véli, a gyanú rendkívül gyenge lábakon áll. Az ügyvéd szerint egyetlen bizonyítékuk van a budapesti hatóságoknak Rohac ellen, mégpedig egy DNS, amihez akkor jutottak hozzá, amikor a Patkány Budapesten ült. Ez pedig megegyezik azzal a DNS-sel, amelyet a tett helyszínén találtak - áll a lapban.

A szlovák ügyvéd hozzátette: ezt a DNS-mintát ügyfelétől már több mint két évvel ezelőtt levették, amikor Magyarországon előzetes letartóztatásba került. Így nem értik, miért csak most hasonlították össze a Fenyő-gyilkosság helyszínén talált nyomokkal.

Fenyő János médiamogult, a Vico Rt. tulajdonosát 1998. február 11-én lőtték le Budapesten. A rendőrök egy közeli kapualjban megtalálták a gyilkos által viselt kabátot, sapkát és Agram típusú géppisztolyát.

A Blikknek csütörtökön magyar forrásokból is megerősítették azt a magyar médiaértesülést, hogy a kapualjban talált tárgyakról származik az a DNS, amit azonosítottak Rohác DNS-ével. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy Rohác ölte meg Fenyő Jánost. A Blikk értesülése szerint a magyar nyomozók azt egyértelműen tudják bizonyítani, hogy Rohác kezében volt az Agram géppisztoly, és hogy a sapkát is használta, ez azonban ahhoz kevés, hogy Rohácot magával a kivégzéssel gyanúsítsák meg. Ezért Rohác egyelőre csak bűnsegéd lehet.

Igaz, abban bíznak a nyomozók, hogy Budapesten gyorsan megérti, vagy hosszú éveket tölt el magyar börtönben, mint bűnsegéd, vagy vádalkut kötve beszélni kezd például a megbízóról. A nyomozók sejtése szerint ugyanis Rohác közvetítő volt a megbízó és a bérgyilkos között, akinek ő adta a fegyvert is. Az ORFK-n hírzárlat van az ügyben - írta pénteken a Blikk.