Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Ahol hat hónap alatt 20 százalékkal nőtt a gyilkosságok száma

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A brazil rendőrség hat újabb gyilkosság ügyében nyomoz Sao Paulóban, ahol az év első hat hónapjában több mint 20 százalékkal növekedett az emberölések száma.

Egy neve elhallgatását kérő rendőr elmondta, hogy szerda éjjel öltek meg hat embert a város északi részén. Négy motorbiciklis fegyveres egy autómosónál nyitott tüzet kártyázók csoportjára, s három embert megöltek, kettőt megsebesítettek. További két incidensben még három ember vesztette életét. Úgy tűnik, hogy a gyilkosságok között nincs kapcsolat.

A városháza közbiztonsági osztálya a hét elején hozta nyilvánosságra azokat az adatokat, amelyek szerint az első fél évben 21 százalékkal növekedett az emberölések száma 2011 azonos időszakához képest, a tavalyi első fél évben 482, az ideiben pedig 585 ember lett gyilkosság áldozata. Sao Paulo szövetségi államban 2183 embert gyilkoltak meg az első félévben, ami 8,4 százalékkal több a tavalyi év azonos időszakáénál.

Brazília legnépesebb, közel 20 millió lakosú városában június közepe óta erőszakhullám tombol, amelyben legalább ötven ember, köztük nyolc rendőr halt meg. A rendőrség azt gyanítja, hogy egy szervezett bűnözői csoport, a Főváros Főparancsnoksága (PCC) néven ismert banda áll az erőszak hátterében. A PCC így torolhatja meg a drogkereskedelem elleni hatósági fellépést.