Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Felkoncolta a kölyökkutyákat egy férfi

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A vámospércsi rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a 35 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint három kiskutya hasát felvágta és egy negyediket súlyosan megsebesített.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs a 35 éves V. Józseffel szemben állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy nő május 24-én tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, mert Vámospércs, Hajnal utcában lévő családi háza udvarára éjfél körül ismeretlen tettes bedobott négy kutyát, melyek közül reggelre három elpusztult.

A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a pár hetes kiskutyák közül három azért pusztult el, mert valaki felvágta a hasukat, míg az életben maradt ebnek olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy később állatorvosnak kellett elaltatnia.

A helyi körzeti megbízott az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében adatgyűjtést és tanúkutatást végezett, melynek eredményeként a látókörébe került egy helyi lakos, aki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható. V. Józsefet a körzeti megbízott gyanúsítottként hallgatta ki. A megalapozott gyanú szerint a férfi Vámospércsen, több helyen is eldicsekedett tettével, mely szerint azt azért csinálta, mert idegesítették az állatok, valamint mert haragban van a bejelentővel és annak családjával.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs a terhelttel szemben a napokban befejezte a nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek - írja a police.hu.