Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Ismerős csodaszerek: halolaj, gomba, cékla

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magas koleszterinszint halolajjal, vagy olajos magvakkal gyógyítható, a cukorbetegség rostdús táplálkozással és gombával. Szinte minden Magyarországon termő zöldségnek és gyümölcsnek van gyógyító hatása - állítják a természetgyógyászok.

A gyógyító táplálékok nagymértékben hozzájárulhatnak a gyógyszerrel is kezelt betegek felépüléséhez- hangsúlyozta az InfoRádióban Mester Júlia orvos-természetgyógyász.

Azokban az országokban, ahol sok növényt esznek, szinte ismeretlen a vastagbéldaganat, vagy a -gyulladás. Az aranyér sem jellemző ezeken a helyeken.

A természetgyógyász szerint a gyógyító növényekből nem lehet olyan sokat enni, hogy az megterhelje a szervezetet, míg a medicinák könnyen túladagolhatók.

Az egészségre jótékonyan ható növények a már kialakult betegségeket is hatékonyan gyógyíthatják a gyógyszeres kezelés mellett. Megfelelő javulás esetén a gyógyszer el is hagyható.

A korpa vagy a hajdina kiment a divatból, bár nagyon egészségesek. A sárgarépát, a céklát és más gyökérféléket is mindenkinek ajánlják a gyógyítók, hiszen ezek számos betegséget megelőzhetnek. Ha kicsavarjuk a zöldségek levét, akkor azokat a káros anyagokat sem visszük be a szervezetünkbe, amelyek a környezetszennyezés miatt kerülnek a növényekbe.

Mester Júlia elmondta: a halolaj és az olajos magvak a magas koleszterinszintűeknek ajánlottak.

Cukorbetegeknek rostdús táplálékokat, vagy gombát kell fogyasztaniuk, ezek ugyanis magukba szívják a cukrot, és elhúzzák a szénhidrát felszívódását.