Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Egy bányából került elő a 60 évvel ezelőtt elrejtett csodaautó - videó

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hamarosan elárverezik azt az Auto Union D-Type-ot, amelyre egy bánya tárnájában találtak rá. Az Ezüst Nyílból összesen két működő darab van a világon.

A második világháború idején egy bányában elrejtett autót a manhattani Park Avenue egyik autószalonjában állították ki, és a Christie's árverezi majd el februárban.

A sportkocsi tulajdonosa szerint 12-15 millió dollár (2,4-3 milliárd forint) körüli áron kel majd el a gyönyörű ritkaság.

Adolf Hitler csaknem ötszázezer birodalmi márkát adott az Auto Unionnak és a Mecedes-Benznek az autóversenyzés és a technológia fejlesztésére.

A modern versenyautók előfutára

A D-Type a modern versenyautók "nagyapja": forradalmasította a versenyzést azzal, hogy a világon először ebben az autóban ülhetett a sofőr a motor előtt. Az Ezüst Nyíl végsebessége 296 kilométer/óra volt.

Az Auto Union 1933 és 1939 között több mint húsz szériamodellt tervezett és gyártott le. Legendás sportautóját, a D-Type-ot Ferdinand Porsche tervezte.

A szakértők szerint évtizedekkel megelőzte a korát, hiszen ehhez fogható kocsit az 1960-as évekig nem terveztek.

A második világháború idején az autógyár dolgozói elrejtették az elkészült kocsikat, így próbálták megmenteni őket attól, hogy hulladékvasként felhasználják őket.

A háború után az oroszok több rejtekhelyet felfedeztek, és magukkal vitték az autókat a szétszerelt Auto Union gyárak felszerelésével együtt.

Ha szeretné látni az autót, kattintson ide!