Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Fiatal férfiakra vágynak a középkorú nők

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyre több középkorú nő akar fiatalabb barátot szerezni magának, és a férfivadászatban a vidéki nők járnak az élen - derül ki egy brit társkereső oldal felméréséből.

Míg régen a fiatal lányok és anyáik arról álmodoztak, hogy gazdag, idős férjet fognak maguknak, manapság ennek épp a fordítottja igaz: egyre több idősödő nő szeretne magának fiatalabb pasit fogni.

Az ifjú férfiakra vágyók aránya az elmúlt évhez képest 20 százalékkal emelkedett Nagy-Britanniában: egy felmérés szerint mostanság majdnem minden tizedik, ötvenes évei felé közeledő nő fiatalabb barátot akar magának.

Közülük is minden harmadik nála legalább tíz évvel fiatalabb férfival képzeli el az életét.

A sztárok a példák?

Lehetséges, hogy a trendet az egyre fiatalabb pasikkal mutatkozó középkorú sztárok is befolyásolják. Demi Moore például 42 éves volt, amikor összejött a nála 15 évvel fiatalabb Ashton Kutcherrel.

Fura, de a fiatalférfi-vadászatban nem a városi, hanem a vidéki nők viszik a prímet: a Parship társkereső szervezet felmérése szerint a fiatalabb párra vágyó nők kétharmada nem nagyvárosokban él, romantikus kapcsolatokat pedig általában az internet segítségével kötnek.

A fiatal férfiakat pedig - úgy tűnik - nem zavarja, hogy üldözik őket az érett nők.

A 25 és 35 év közötti, egyedülálló férfiak 5 százaléka a felmérésben úgy válaszolt: maga is kifejezetten idősebb nők társaságát keresi, 47 százalékuk pedig úgy vélte: "a szerelemben nem számít az életkor".

Más-más indítékok

Míg azonban a nőket a kaland és az izgalmak hajszolása vonzza a fiatal férfiakhoz, a férfiak elsősorban a finom ételekért és a kényelemért vágynak a korosodó hölgyek társaságára.

A fiatalokra vágyó nők azonban alaposan le vannak maradva korosztályuk férfijaihoz képest, nekik ugyanis 42 százalékuk szeretne ifjabb barátnőt, 18 százalékuk öt, 24 százalékuk tíz évvel fiatalabbat.