Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Jó tanácsok a téli bőrápolásra

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A száraz téli levegőtől a bőr könnyen kirepedezik, kidörzsölődik, viszket és foltossá válik - nem kell azonban aggódni; remek módszerek vannak a védelemre.

Jeff Moore, a philadelphiai Tudományegyetem gyógyszerészeti oktatója szerint könnyen megvédhetjük a bőrünket télen is a károsodástól, a kiszáradástól, megelőzhetjük a kirepedezés miatti fertőzésveszélyt.

Javaslatai a következőek:

- Igyunk legalább nyolc pohár vizet naponta, mert ennek köszönhetően a szervezet kellőképpen hidratált lesz, a bőrünk pedig belülről töltődik fel nedvességgel.

- Ne zuhanyozzunk hosszan forró vízben! Ehelyett vegyünk rövidebb, meleg zuhanyt. A hosszantartó forró zuhany okozta párásság és hő ugyanis kiszívja a bőrből a nedvességet, vagyis fokozza a bőr kiszáradását.

- Használjunk testápolót és krémet, amely egyfajta gátként védi a bőrünket a kiszáradástól. Annak érdekében, hogy a hatás minél jobb legyen, használjon olyan termékeket, amelyek az Afrikában honos shea fa terméséből nyert shea vajat, illetve petrolatumot (petróleum bázisú szírt) tartalmaznak. E termékeket közvetlenül zuhanyozás, illetve fürdés után használjuk, amikor a bőr még nedves.

- Rendszeresen hámlassza a bőrét! Ez ugyanis elősegíti az új sejtek növekedését és javítja a bőrápoló termékek felszívódását. Hámlasztás után is használjon hidratáló krémet!

- Ne használjon durva szappan vagy tusfürdőt, illetve olyant, amely tartósítószert, illatanyagot és lúgot tartalmaz - ezek ugyanis irritálhatják a bőrt. Használjon inkább olyant, amely glicerint tartalmaz, ez ugyanis segít megtartani a nedvességet.

- Használjon párologtatót, különösen a hálószobában; ez is segít abban, hogy ne száradjon ki a bőr.

A szakértő szerint a bőrvédelmet már a tél kezdetekor hasznos elkezdeni. "Sokan csak szépészeti okokból ápolják a bőrüket. Pedig nem szavad elfelejteni, hogy a bőrünk is egy fontos szerv, amely állandó védelmet és ápolást igényel" - hangsúlyozza Jeff Moore.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.