Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Hivatalba és áruházba csak maszkban lehet belépni

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ungváron csak az egészségügyi maszkot viselők léphetnek be hétfőtől a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal épületébe, a város polgármesteri hivatalába és több nagyáruházba.

Az influenzavírustól védő gézmaszk kötelező viseletét az állami hivatalt felkeresők számára a Magyarországgal szomszédos megye vezetése rendelte el. Hasonló intézkedést vezetett be saját hivatali épületében Ungvár polgármestere is - adta hírül az ungvári ua-reporter.com hírportál.

A jelentés szerint a védőmaszk viselését az ügyfelek számára kötelezően előíró helyi döntést élesen bírálják azok a kárpátaljai emberjogvédők, akiket hétfőn az őrség nem engedett be az ungvári polgármesteri hivatal épületébe. A Veszted elnevezésű emberjogi szervezet az intézkedés visszavonását vagy a polgárok védőmaszkkal történő haladéktalan ellátását követeli a polgármestertől, mert szerinte a hatóság korlátozza az állampolgárok municipális szolgáltatások igénybevételéhez való jogát és szabad mozgását.

jogvédők felháborítónak tartják, hogy míg a városháza hivatalnokai hozzájuthattak az egészségügyi védőeszközhöz, addig az egyszerű emberek meg vannak fosztva ettől a lehetőségtől, mert az ungvári gyógyszertárakban egyáltalán nem kapható sem védőmaszk, sem antivirális gyógyszerek.

Kötelezővé tették az egészségügyi maszk viselését a vásárlók számára egyes ungvári nagyáruházak tulajdonosai is. A maszk nélkül érkezőket a biztonsági személyzet udvariasan feltartóztatja az üzletek bejáratánál.