Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Szexszomnia - különös betegség, amire nincs gyógymód

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy holland nő olyan rejtélyes betegségben szenved, amely szexmániássá teszi őt - igaz, csak álmában. Az orvosok nem tudtak rajta segíteni, pedig az internet segítségével kiderítette, hogy többen is hasonló problémával küzdenek.

A hollandiai Almelo városában élő Belle Floor szexszomniás, ami azt jelenti, hogy alvás közben többször is önkielégítést végez, ám miután felébred, semmire sem emlékszik.

A különös betegség miatt a 32 éves nő nem meri éjszakára marasztalni batátait. 47 éves exbarátja képtelen volt elfogadni, hogy párja nem tudja kontrollálni a dolgot, ezért szakított vele.

Először tíz évvel ezelőtt a férfi szembesítette Belle-t, mit is művel éjszakánként az ágyban. "Először tagadtam, mert nem emlékeztem semmire sem" - mondta a nő, aki több orvosnál és pszichológusnál is járt problémájával, de nem tudtak rajta segíteni.

Több gyógyszert és terápiát is kipróbált, sőt tanácsadásra is járt és az agyát is megvizsgálták. Ténylegesen csak az izomlazító gyógyszerek segítettek egy ideig, de Belle azt mondta: nem akar egész életében tablettákon élni.

A valódi segítséget a világhálón találta meg: saját honlapot indított. "Az a tudat, hogy nem vagyok egyedül ezzel a problémával, óriási megkönnyebbülést jelentett, és az, hogy beszélhetek erről másokkal, hatalmas vigasz a számomra" - mondta a nő, aki ma már visszanyerte magabiztosságát, sok barátja és jó állása van, és saját bevallása szerint élvezi az életet.