Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Hűvös választásra számíthatunk vasárnap

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A hétvégén hidegfronti hatás érvényesül térségünkben, így sokfelé számíthatunk lehűlésre és csapadékra - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Pénteken a későesti órákban északnyugat felől egy hidegfront éri el az országot, ezért éjszaka kisebb záporok, zivatarok várhatóak - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Gál Áron hozzátette: péntek este 10-15 fokra lehet számítani, vagyis érdemes lesz jobban felöltözni. Erősebb széllökések nem várhatóak, de szombattól megerősödik az északnyugati szél.

A hétvégén a hidegfront mögött érkező hűvösebb és váltakozó nedvességtartalmú léghullámok alakítják az időjárást, ezért nem lesz olyan napsütéses az idő, mint a héten, és a hőmérséklet is visszaesik. Napközben többször megnövekszik a felhőzet, és főleg az ország északkeleti-keleti részén kell számítani csapadékra, máshol az erős szél rontja a hőérzetet.

A jövő hét első napjaiban is folytatódik a hűvös idő, és többfelé várható eső, zápor. Csak a hét második felétől emelkedik kissé a hőmérséklet, és naposabbra fordul az időjárás.

A hétvégén a hidegfront miatt az arra érzékenyek fejfájásra, magas vérnyomásra, ingerlékenységre és reumatikus fájdalmakra panaszkodhatnak.

Hanganyag: Szépvölgyi István