Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Matula bácsi is fellép május 1. tiszteletére

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tabáni koncertek, alkotónap a szentendrei Skanzenben és a Gödöllői Királyi Kastély családi rendezvényei is szerepelnek a hétvége szabadtéri programjai között. A hétvége örömére Matula bácsi a Tüskevárból, Rókusfalvy Pál pedig etyeki pincéjéből jön elő.

Péntek este, a Romkocsmák Éjszakájával veszi kezdetét az Urbitális Majális programsorozat, amely civil szervezetek kezdeményezései révén kívánja bemutatni Budapest sokszínű kulturális életét.

Ennek keretében május 1-jén A da Vinci-kód mintájára Budapest Kód címmel rendeznek egész napos programot, amelynek során rejtvényeket megfejtésével kell újabb és újabb helyszíneket felkeresni városszerte, vasárnap pedig fél 12-től a Margitszigeten rendeznek sétával egybekötött helytörténeti kincskereső játékot.

Május 1-jén délután három órától ünnepli fennállásának 114. évfordulóját a Vígszínház. A Vígmajális keretében a színház ismerteti 2010/2011-es évadát, társulat művészei pedig zenés műsorral várják a közönséget a Szent István körúton.

A hagyományos tabáni koncerten szombat délután négytől Keresztes Ildikó, Török Ádám és a Mini Deák Bill Gyula, a Beatrice és az Edda lép fel.

Május 2-án már harmadik alkalommal rendezik meg Óbuda napját, amelynek keretében az egészségmegőrző és sportprogramok mellett a Főtéren a Hot Jazz Band és a Quimby ad ingyenes koncertet, míg a Kobuci Kertben a Cimbaliband, a Muzsikás együttes valamint Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band lép fel.

Akik Budapest környékén kívánja eltölteni a hétvégét, azok számára a Szentendrei Néprajzi Múzeum május 1-jei alkotónapja nyújthat kikapcsolódást. A skanzen látogatói részt vehetnek a májusfa-állításon, közeljövőben nyíló észak-magyarországi tájegységhez kapcsolódóan palóc tájszólásban előadott Mikszáth-történeteket hallgathatnak meg, a gyerekek pedig készíthetnek marionettbábot, papírkardot és játékparipát vagy szituációs játékban vehetnek részt Matula bácsival a Tüskevárból.

A Fonó Budai Zeneház Etyeken, a Rókusfalvy pincészetben rendez majálist. Az ingyenes gyermekprogramok, kézműves vásár és gasztronómiai különlegességek mellett szombaton a Téka együttes és a Buda Folk Band, vasárnap pedig a Boban és Marko Markovic Orkestar ad koncertet.

A Gödöllői Királyi Kastélyban is május-köszöntőt rendeznek, amelynek keretében tárlatvezetések és hintózási lehetőség is várja a szokásos kézműves- és gyermekprogramok mellett az érdeklődőket.