Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Bolhapiac több mint ezer kilométer hosszan

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A szervezők által a világon a leghosszabbnak kikiáltott - 1100 kilométeres - garázsvásár nyílt meg csütörtökön a 127-es nemzeti főútvonal mentén, hat szövetségi amerikai államot átívelve. A négynapos gigantikus bolhapiacon olcsó vásárlás mellett koncertek, túrák és művészeti műhelyek is várják az érdeklődőket.

A garázsvásár onnan kapta a nevét, hogy a lakók rendszerint garázsukban vagy kertjükben, udvarukon árusítják ki a fölöslegessé vált, de még használható holmijukat; az efféle kiárusítás az Egyesült Államokban, Németországban és másutt régóta bevált gyakorlat.

A déli Tennessee szövetségi államban fekvő Fentress megyei kereskedelmi kamara által 25 éve megrendezett óriás garázsvásár soha nem volt még ilyen hosszú - állítják a résztvevők. Az északi Michigan állambeli Addisonban kezdődik és a déli Alabama állambeli Gadsdenben ér végét. Míg az első ilyen rendezvény "csak" 560 kilométer hosszú volt, a mostani Michiganen és Alabamán kívül Tennessee, Ohio, Kentucky és Georgia államokon halad át.

A rendezvény eredeti célja annak bizonyítása volt, hogy a másodrendű utakon is van mit látni, nemcsak az autópályák érdekesek az utazónak - mondták el a szervezők, hozzátéve, hogy a garázsvásár mellett 300 különböző rendezvény - közöttük koncertek, hajókirándulások, lovaglótúrák - várják a vásárlókat.

A kereskedelmi kamara szerint a rendezvény számos látogatót vonz: a szállodákat akár egy évvel előre le kell lefoglalni, tele vannak az éttermek, és a többi idegenforgalmi ágazat is szépen teljesít.