Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Kiszellőztetik Pekinget

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Szellőző korridorok hálózatát alakítja ki Peking a város súlyos légszennyezési problémájának kezelésére - számolt be vasárnap az állami Hszinhua hírügynökség.

Az egymással érintkező parkok, folyók, autópályák és alacsony épülettömbök hálózatából kialakított korridorok területéről eltávolítják a szabad légmozgást akadályozó magas szerkezeteket és a későbbiekben korlátozzák azok építését. Peking vezetése öt nagy, legalább 500 méter széles és több, ennél kisebb szellőző korridort alakít ki a városban - közölte a hivatalos kínai hírügynökség a projekt határidejének megadása nélkül.

Peking számára a kormány a légszennyezés 40 százalékos csökkentését írta elő 2020-ig a 2013-as szinthez képes. A nehézipari vállalatok és a gépjárművek károsanyag-kibocsátása, valamint időjárási tényezők kedvezőtlen egybeesése által okozott szmog miatt Peking Kína egyik legszennyezettebb városának számít. A legsúlyosabb szmogterhelés általában szélcsendes időben szokott kialakulni.

A Hszinhua hírügynökség a múlt hónapban arról számolt be, hogy Peking a szmog elleni küzdelem jegyében kétezer kisebb légszennyező vállalatot zárat be. Egy vezető környezetvédelmi tisztségviselő tájékoztatása szerint a város levegőjének szennyezettsége az utóbbi két évben már csökkent.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!