Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Épül a kerékpárút hosszában Olaszországban!

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Olyan kerékpárút-hálózat építését tervezi az olasz kormány, amely az Autostrada del Sole autópályához hasonlóan összeköti Észak- és Dél-Olaszországot.

A Velencétől Leccéig vezető kerékpárút építésének projektjére a kormány a következő három évben 91 millió eurót (28,3 milliárd forint) bocsát rendelkezésre - közölte a La Repubblica című napilap.

A Ciclovia del Sole (A Nap kerékpárútja) négy szakaszra tagozódik. Az első, 679 kilométeres út a nyugat-keleti tengelyen halad, Torinót köti össze Velencével. Friuli-Venezia Giulia tartomány már egy ideje az útvonal meghosszabbításán dolgozik Velencétől Triesztig. A második, 400 kilométeres szakasz Veronát köti össze Firenzével. A Közép-Olaszországon áthaladó szakaszt Rómánál egy "biciklis körgyűrűvel" toldják. Dél-Olaszországban elsőként egy 250 kilométeres szakaszon épülne kerékpárút Venosa és a Lecce közelében lévő Villa Castelli között.

A kormány vasút és kerékpárút kombinációját is tervezi. Az új szakaszok a tervek szerint hozzákapcsolódnak az európai kerékpárút-hálózathoz.

Olaszországban 22 millióan kerékpároznak, közülük hétmillióan használják naponta biciklijüket. Az országban azonban mindössze négyezer kilométernyi kerékpárút van egyelőre.

Őszi belföldi csomagajánlatok

Mindjárt itt az őszi szünet, foglaljon már most akciós ajánlatainkból.

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!