Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Gazdaság

 • Már csak egy évük van a társasházaknak

  Kevesebb mint egy év áll az energetikai felújítást tervező lakóközösségek rendelkezésére, hogy korszerűsítési terveiket még az enyhébb műszaki elvárásrendszer keretében valósíthassák meg. 2018. január 1-jével lépnek ugyanis hatályba azok a jogszabályi szigorítások, amelyek a lakóépületek energetikai felújításával kapcsolatban határozzák meg a szigetelések, nyílászárók és egyéb épületelemek minimumkövetelményeit, így az idei a szigetelés éve lehet.
 • Megkapta a borásznő, amire várt

  "Kiemelkedő évjárat lett 2016" - így értékel Laposa Zsófia, a badacsonyi Laposa Birtok borásza.
 • Közel egymillióan bosszankodtak karácsonykor

  Több mint 900 000 magyar internetező csak késéssel tudta átvenni a karácsonyi időszakban online rendelt termékeket, az ügyfelek átlagosan 5 nappal később kapták kézhez a csomagokat, de 12 százalékukhoz még január első hetében sem érkezett meg - derül ki az eNet Internetkutató 2017. január eleji felméréséből.
 • Nem ráz tovább az M7-es?

  Az útfelújítási programban magasabb sebességfokozatba kapcsol a Magyar Közút Zrt., idén a tavalyi több mint kétszeresét, 150 milliárd forintot költhetnek erre, amelyből 1254 kilométer közút újul meg, köztük nagy forgalmú autópálya-szakaszok is - nyilatkozta Nemes-Nagy Tibor, a Magyar Közút vezérigazgatója a Magyar Időknek.
 • Áprilisig vegyen zöldrendszámos autót!

  Kevesebb autó kaphat zöldrendszámot a jövőben, mert a nemzetgazdasági tárca tervezete szerint a széndioxid-kibocsátási szintet határoznák meg alapfeltételül. Az új szabályokat április elején vezethetik be.
 • Távozik a Diákhitel Központ elnöke

  Január 16-i hatállyal lemondott a Diákhitel Központ (DK) Zrt. igazgatósági tagságáról, annak elnökségéről Adamecz Péter - tette közzé a DK hétfőn a BÉT honlapján.
 • A hideg miatt egy hét haladékot kaptak a nem fizető áramfogyasztók

  Az E.ON energiaszolgáltató január 22-ig meghosszabbítja a kikapcsolási moratóriumot a lakossági ügyfeleknél az elhúzódó, rendkívüli hideg miatt - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.
 • Örülhetnek a dízelautósok

  Csökkenti bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változik - értesült piaci forrásokból az MTI.
 • Ki lehet harcolni az egy útra szóló autópálya-matricát

  Ha sokan kérik, akkor jöhet az egy útra szóló sztrádadíj, ehhez azonban nagyon sok autósnak kellene kérnie azt – írta a napi.hu.
 • Még hiánycikk marad a kacsahús

  A kacsa- és libahús hiánya csak fokozatosan szűnhet meg a madárinfluenza-járvány végét követően - közölte a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnök-igazgatója.
 • Mindenki nálunk novemberezett?

  A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 16,5, a belföldi vendégek által eltöltötteké 16,3 százalékkal emelkedett tavaly novemberben az egy évvel korábbihoz képest, együttvéve 16,4 százalékkal nőtt a szálláshelyek forgalma - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
 • Ausztria és Bali viszi nálunk a pálmát

  Egyes utazási irodák akár 10 százalékos forgalombővüléssel is zárhatják a téli utazási szezont - mondta az InfoRádiónak a Magyar Utazási Irodák Szövetségének kommunikációs bizottsági tagja. Bakó Balázs kifejtette: Ausztria a legkedveltebb úticél, míg Szlovákiába is egyre többen mennek síelni, de az egzotikus utazások iránt is fokozott az érdeklődés.
 • Brutális bírságot fizet a Moody's

  A Moody's több éve tartó ügy végére tett pontot azzal, hogy beleegyezett 864 millió dollár bírság kifizetésébe.
 • A NAV mindent tud az Airbnb-hálózat magyar szállásadóiról

  Az ír adóhatóság által a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) megküldött adatok szerint az Airbnb-hálózat magyar szállásadói 2015-ben összesen 6 milliárd forint bevételt szereztek, az adóbevallások azonban ennél jóval kisebb összegről szólnak. Azok, akik nem vallották be maradéktalanul jövedelmüket, még korrigálhatják bevallásukat, és megfizethetik az elmaradt adót - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.
 • Nem volt ötös a lottón

  A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 2. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
 • Ezek a dolgok drágultak itthon a legjobban

  Tavaly 12 hónap alatt 1,8%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon, és már a megelőző két évben is igen visszafogott ármozgást láthattunk. Volt viszont olyan termék ami ennek ellenére nagyot drágult tavaly, és olyan is ami közel 9%-kal lett olcsóbb - derül ki a portfolio.hu összeállításából.
 • "Különleges" státust kap a londoni City az EU-tól

  Szombati brit sajtóértesülés szerint az Európai Unió hajlandó lenne különleges státust biztosítani a londoni City pénzügyi központjának a brit EU-tagság megszűnése után.
 • Jobban drágult a magyar benzin, mint Európában

  Az elmúlt egy évben a magyar üzemanyagárak nagyobb mértékben emelkedtek, mint az európai átlag, ez azonban nem kizárólag a jövedékiadó-emelés eredménye - írta a Napi.hu.
 • Ennyi jut idén a Liget Budapest projektre

  Idén 50 milliárd forintot költenek a Liget Budapest projektre, többek között az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központra, a Magyar Zene Házára és a Közlekedési Múzeumra - nyilatkozta Baán László miniszteri biztos a Magyar Idők szombati számában.
 • Ennyivel tornázhatjuk le az államadósságot idén

  A tavalyi 74 százalékról ez év végéig 72 százalékra mérséklődhet az államadósság - nyilatkozta Barcza György, az Államadósság-kezelő Központ vezérigazgatója a Magyar Hírlap szombati számában.
 • A francia hatóságok a Renaultnál vizsgálódnak

  A francia hatóságok vizsgálatot folytatnak a Renault ellen a dízelmotorok emissziós értékei meghamisításának gyanújával - értesült pénteken párizsi ügyészségi forrásból a Reuters hírügynökség.
 • Kevesebb pénzt kapnak, akik autóval járnak munkába

  Túl kedvezőre sikerült, ezért már módosítottak is a munkába járás költségtérítésének rendelkezésén. Az új szabály szerint a cégek maguk mérlegelhetik, hogy benzinpénzre mennyit adnak. Így a többség a korábbi kilométerenkénti 9 forintot kapja, és nem az emelt 15 forintot.
 • Mélyen a zsebébe nyúlhat, ha elfagy a vízórája

  Az év eleji nagy hideg miatt több mint 2300 vízóra fagyott el az Alföldvíz Zrt. szolgáltatási területén, Békés és Csongrád megyékben, valamint Bács-Kiskun megye kiskunmajsai járásában - mondta Goda Sándor, az Alföldvíz üzemviteli főosztályának vezetője.
 • Ezek az új repülőgépek érkeznek a Magyar Honvédséghez

  Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek. A hadsereg szolnoki helikopterbázisa két kiképző és két felderítő futárgéppel lesz gazdagabb.
 • A ronda épületekre is vetnek ki itthon adót

  Nem lett olyan népszerű a földadó, mint várták, alig néhány önkormányzat vezetett be az idén ilyen új terhet. A szabad adóztatás két éve kapott lehetőségét azonban így is kreatívan alkalmazzák a települések.
 • Meglódult az infláció

  A fogyasztói árak átlagosan 0,4 százalékkal emelkedtek 2016-ban az előző évhez képest, decemberben pedig átlagosan 1,8 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
 • A Fiat-Chrysler is manipulálta a károsanyag-kibocsátás adatait a környezetvédelmi hivatal szerint

  A német Volkswagen után az olasz-amerikai Fiat-Chryslert is azzal vádolja az amerikai környezetvédelmi hivatal, hogy csalt, és meghamisította a károsanyag-kibocsátás mértékét azzal, hogy speciális szoftvert épített az autókba.
 • Fantomcégek kerültek az elkülönítőbe

  Többször és több millió forintra büntette a Magyar Nemzeti Bank is azt a három tőzsdei társaságot, amelyek részvényeit hétfőtől kiemelte saját részvénykategóriájából a Budapesti Értéktőzsde is, tőzsdei díjak be nem fizetése miatt - mondta a jegybank felügyeleti szóvivője. Binder István hangsúlyozta: a jegybank hatásköre a tőzsdei cégek esetében a tájékoztatási kötelezettségre terjed ki. Korányi G. Tamás, a napi.hu főszerkesztője szerint ugyan hat hónapra szól az elkülönítés, a társaságok valószínűleg nem kerülnek ki majd a korlátozás alól.
 • Újabb rekordot döntöttünk áramfogyasztásban

  Szerdán 17 órakor 6780 megawattórás teljesítménnyel dőlt meg az abszolút rekord az áramfogyasztásban - jelentette ki a MAVIR rendszerirányítási vezérigazgató-helyettese. Tihanyi Zoltán az InfoRádióban elmondta: nincs kizárva, hogy ismét megdőljön a rekord. Ebben a társadalom aktivitásainak és az időjárásnak is jelentős szerepe van.
 • Magyarországon késik a legtöbb vonat

  Rengeteget késnek a vonatok Magyarországon, uniós összevetésben indul törlik a legtöbb járatot, az emberek mégis szeretnek a vasúttal utazni – ez derül ki a 28 európai ország vasúthálózatát figyelő Rail Market Monitoring Scheme adataiból.

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
 • Legfrissebb hírek
 • Közlekedési hírek
 • Időjárásjelentés
 • Orvosmeteorológia
 • Sporthírek
 • Gazdasági hírek