Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Az S&P leminősítheti a BAA-t a Budapest Airport miatt

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Leminősítést valószínűsítő negatív figyelőlistára vette csütörtökön a brit British Airports Authority (BAA) repülőtér-üzemeltető cégadósi besorolását a Standard & Poor\'s, amely szerint a Budapest Airport (BA) Rt. hitelből történő megvásárlása rontani fogja a brit cég adóskockázati profilját.

A világ legnagyobb hitelminősítője azután helyezte negatív kihatású megfigyelés alá a világ első számú repülőtér-működtetőjét, hogy csütörtökön Budapesten bejelentették: a brit vállalat tette a legjobb ajánlatot a BA Rt.-re.

Az S&P londoni közleménye szerint a negatív figyelőlista a BAA "A plusz" általános hosszú távú cégadósi besorolását, az előresorolt, nem fedezett kint lévő adósság "A", illetve "A plusz" osztályzatait, valamint az "A-1 plusz" rövid távú adósosztályzatot érinti.

A hitelminősítő közölte, hogy ha a tranzakció végbemegy, az várhatóan a BAA besorolásainak egy osztattal történő visszaminősítését fogja eredményezni.

A társaság az InfoRádió kérdésére nem kívánta kommentálni a Standard & Poor's döntését. A londoni tőzsdén a BAA-részvények árfolyama emelkedett.

A BAA a Ferihegyi Repülőteret üzemeltető cég részvényeinek csaknem 75 százalékára tett ajánlatot. Ezzel a cég 75 éven át üzemeltetheti a magyar részvénytársaságot. A cég mintegy 464 milliárd forintot kínál a Budapest Airport Rt.-ért.