Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A Mol 450 millió eurós hitelszerződést kötött

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
November 12-én a Mol 450 millió euró összegű rulírozó hitelszerződést írt, amely 2010. október 1-től lesz elérhető az olajcég számára - közölte a Mol pénteken a BÉT honlapján.

A megállapodás szerint a hitelt a Mol akkor hívhatja le, amikor lejár 2007. október 2-án aláírt 2,1 milliárd eurós hitele.

A Mol pénteki bejelentése szerint az új hitel megállapodás futamideje 18 hónap, amely a Mol kérésére további hat hónappal meghosszabbítható. A tranzakció részeként az egy éven belül lejáró 2,1 milliárd eurós hitelszerződés érvényessége alatt a még le nem hívott 1,6 milliárd euró keretből 600 millió eurót törölnek. A tranzakció a The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Ltd., az ING Bank N.V. és a KBC Bank NV együttműködésével jött létre - olvasható a közleményben.

A Mol korábbi tájékoztatása szerint a 2007-ben aláírt 2,1 milliárd euró összegű kereskedelmi banki hitelszerződés 3 éves futamidejű, a lejárat végén egy összegben törlesztendő. A hitel kezdeti kamata EURIBOR plusz 27,5 bázispont volt. A kamatfelár az aktuális nettó adósság/EBITDA (készpénztermelő képességet jelző) mutató szerinti sávos rendszer alapján változik. Az akkori közlés szerint a Mol történetében legnagyobb devizahitel az általános vállalat-finanszírozási célt szolgált, beleértve az akvizíciót is.