Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Fizetés nélküli szabadságra megy az FKF Zrt. vezérigazgatója

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Fizetés nélküli szabadságra megy a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatója; Bielek Péter erről csütörtök este küldött elektronikus levélben tájékoztatta Tiba Zsolt főjegyzőt.

Bielek Péter este 8 órakor írt elektronikus üzenetében bejelentette, hogy a felügyelőbizottság által az FKF Zrt.-nél kezdeményezett vizsgálat idejére fizetés nélküli szabadságot kíván kivenni, s egyúttal jelezte, a vizsgálat lefolytatásában együtt kíván működni.

A rendőrség a közelmúltban rendelt el nyomozást hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen több tanácsadói szerződés miatt.

A Hír TV szerint Bielek Péter, az FKF Zrt. vezérigazgatója a rendőrségen tett vallomásában közölte: Hagyó Miklóstól a főpolgármester-helyettes városházi irodájában kapott "megrendelést" a CEMI Kft. megbízására, a találkozón részt vett a tanácsadó cég vezetője is.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtök esti ülésén nem kapott többséget az a határozati javaslat, hogy visszahívják az FKF Zrt. igazgatóságából Bielek Péter vezérigazgatót, és utasítják a társaság igazgatóságát, hogy további intézkedésig mentesítse a vezérigazgatót a munkavégzés alól - írta az MTI.

A határozat elfogadásához egy szavazat hiányzott.

A határozati javaslatot Demszky Gábor főpolgármester terjesztette elő.