Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Ezért jó, ha sok külföldi jön Magyarországra fogorvoshoz

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A közvetítő díjak letörését, közös marketinget és érdekképviseletet fogalmazott meg a Magyar Fogászati Fejlesztési Program - jelentette be az Orvosi Turizmus Zrt. elnök-vezérigazgatója a programot bemutató konferencián. Szűcs László szerint a vázolt eszközökkel és az állami támogatással megtartható a magyar fogászati turizmus európai vezető pozíciója.

Magyarországon 350-400 olyan fogorvosi rendelő van, amely külföldi pácienseket is fogad, ez az összes rendelő 14 százaléka - vázolta a piaci helyzetet az Orvosi Turizmus Zrt. elnök-vezérigazgatója. Szűcs László hozzátette: az évi mintegy nyolcvanezer fogászati turistát 2200-2800 alkalmazott látja el.

Az európai fogászati turizmus negyven százaléka Magyarországon zajlik. A szakember szerint ezt a vezető pozíciót már veszélyeztetik külföldi - lengyel, bolgár, román - versenytársak, ezért kell összefognia az ágazatnak, hogy megtartsa versenyképességét.

Szűcs László hangsúlyozta: az összefogás alatt hatékony marketinget és érdekképviseletet kell érteni, és első célként a jelenlegi magas, 25-35 százalékos közvetítői díjak letörését fogalmazta meg. Az elnök-vezérigazgató kijelentette: a program hatásaként további források állnak majd rendelkezésre.

A program eredményeként a külföldi fogászati kezelésre járó páciensek száma három éven belül megduplázódhat, öt év múlva megháromszorozódhat, háromezer új munkahely létesülhet, és mindez további tízmilliárd forintos nagyságrendű plusz bevételt jelenthet évente az államháztartásnak.