Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Parragh: a kamarák hatékonyan segíthetik a források eljuttatását a vállalkozásokhoz

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának (MKIK) mint köztestületnek fontos, hogy a rendelkezésre álló uniós források 60 százaléka ténylegesen a gazdaságba kerüljön, és a forrásfelhasználás egyértelműen élénkítést eredményezzen - nyilatkozta az MKIK elnöke az MTI-nek.

Parragh László elmondta: a kamara várakozásai szerint az uniós források felhasználásának magyarországi rendszere az idén a második fél évre, a negyedik negyedévre alakul ki.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a magyarországi vállalkozások jelentős része az európai uniós szabályok alapján meghatározott kisvállalkozói körbe sem fér bele, ezért cél lehet ezek felzárkóztatása, a kis- és közepes vállalkozások körének bővítése.

A kamara elnöke szerint ha az uniós szabályok megengedik, akkor a magyar kiscégeket az európai források felhasználásával célszerű lenne feltőkésíteni, hogy fejleszteni tudjanak. Ezt a gyakorlatban egy kombinált mikrohitel-konstrukcióval, azaz viszonylag kisösszegű támogatás és hitel összekapcsolásával lehetne megoldani.

Az elnök emlékeztetett: a Széchenyi Kártya Programban, ahol maximum 25 millió forint hitelt lehet felvenni, az átlagos hitelkihelyezés nagysága 7,8 millió forint, ez azt mutatja, hogy viszonylag kis összeggel is tudnak a vállalkozások boldogulni.

A kereskedelmi és iparkamarák együttműködve a vállalkozók szövetségével már a Széchenyi Kártya Program sikerével bizonyították, hogy hálózatuk révén a legkisebb vállalkozásokat is elérik, széles körben tudják közvetíteni a hiteleket.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.