Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Hordónkénti 40 dolláros olajárra számolnak az oroszok

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter szerint 2016-ban hordónként 40 dollár körül lehet a kőolaj átlagára, és az orosz költségvetésben is ezzel a számmal terveznek, nyilatkozta szerdán a Rosszija 24 orosz hírtelevíziónak.

A pénzügyminiszter szerint az uráli nyersolaj hordónkénti ára most inkább 35 dollár körül van, és elismerte, hogy minden eshetőségre fel kell készülniük, de ennek ellenére a kormány szerint jövőre a 40 dolláros átlagár a valószínű.

A nemzetközi piacokon meghatározónak tekintett északi-tengeri Brent kőolaj hordónkénti ára szerda délelőtt 37,02 dollár volt, napi szinten 2,04 százalékot esett.

Anton Sziluanov az orosz inflációról elmondta, hogy 2015-ben több mint 13 százalékkal emelkedhetnek a fogyasztói árak, de 2016-ban már 6-7 százalékra lassulhat az infláció.

Az interjúban kérdezték a minisztert Ukrajnának Oroszországgal szemben fennálló 3 milliárd dolláros tartozásáról is. Anton Sziluanov szerint döntőbírósághoz fognak fordulni, hogy Ukrajna törlessze adósságát, és akár már 2016-ban Oroszország számára kedvező döntés születhet az ügyben.

Városlátogatások

Itt a tavasz, a városlátogatások ideje. Fedezze fel velünk Európa legizgalmasabb városait!

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!