Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Túljárnának az okostelefon-gyártók eszén a francia képviselők

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Első olvasatban megszavazták a francia képviselők csütörtökön azt a törvénymódosítást, amely büntetést szab ki azokra az okostelefon-gyártókra, amelyek megtagadják, hogy együttműködjenek az igazságszolgáltatással terrorizmussal összefüggő ügyekben.

A Franciaországban egyedülálló intézkedés az Egyesült Államokban az Apple és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) közötti jogi vitához hasonló ügy kibontakozásának akarja elejét venni. Az FBI ugyanis szeretne hozzáférni a tavaly decemberi, San Bernardinóban elkövetett terrortámadás egyik elkövetőjének iPhone-ján tárolt adatokhoz, a vállalat viszont ellenáll a felszólításnak.

A törvénymódosítást egy büntetőjogi reformcsomag keretében Francois Hollande francia elnök szocialista kormányával szembemenve első olvasatban fogadta el a törvényhozás, egyáltalán nem biztos azonban, hogy a következő, maratoni parlamenti vitát is sikerrel átvészeli.

A jobboldali ellenzék által benyújtott, vitatott javaslat szerint azt a magánszervezetet, amely terrorista cselekmények felderítése esetén megtagadja az olyan adatoknak az igazságügyi szervekkel való megadását, amelyeket általa fejlesztett titkosítási rendszer véd, öt év börtönnel és 350 ezer eurós pénzbírsággal sújthatnák.

A törvénycsomag elfogadása tenné lehetővé a május végéig érvényben lévő szükségállapot feloldását. A szükségállapotot azután vezették be Franciaországban, hogy november 13-án Párizsban nyolc helyszínen, gépfegyverekkel elkövetett merényletekben 130-an haltak meg és több százan megsebesültek.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!