Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Egymilliárdos fejlesztés az Óbudai Egyetem fehérvári karán

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egymilliárd forintból infrastrukturális felújítások, tananyag- és informatikai fejlesztések valósulnak meg a felsőoktatási struktúraátalakítási alap támogatásával az Óbudai Egyetem Alba Regia műszaki karán Székesfehérváron.

Réger Mihály rektorhelyettes a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a fejlesztések legfőbb célja, hogy a mérnökképzés feltételeit, minőségét javítsák, illetve hozzáigazítsák a cégek elvárásaihoz. Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester szerint a beruházások az ország egészét tekintve kiemelten fontosak, hiszen ezek a források sokszorosan megtérülnek az állami költségvetésnek.

Solti Péter az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztos közölte: 2015-ben 19 oktatási intézményben, mintegy 200 partnerszervezet és 440 hallgató bekapcsolásával valósult meg a duális képzés, idén a képzés 26 intézmény kínálatában jelent meg, több mint 500 partnerszervezet részvételével, a következő tanévtől pedig 2600 duális képzési helyet tölthetnek így be. A felsőoktatási stratégiában korábban az a cél fogalmazódott meg, hogy 2020-ra a mindenkor beiskolázott első évfolyamosok nyolc százaléka részesüljön duális képzésben, ám ez hamarabb is elérhető - vélekedett.

Az esemény sajtóanyaga szerint ebből a pénzből az intézményben egy villamosmérnöki, egy informatikai és egy gépészmérnöki orientáltságú laboratóriumot alakítanak ki, valamint két egyetemi épületet újítanak fel. Ezenkívül az e-learninghez szükséges tananyagfejlesztések, valamint a duális képzés javítását szolgáló kérdőíves vállalati felmérések készültek. A tervek szerint a projekt június végén fejeződik be.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!