Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

A jegybank felfüggesztette a KEG Nyrt. értékpapírjainak tőzsdei kereskedését

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken átmenetileg felfüggesztette a KEG Nyrt. tőzsdei részvényeinek kereskedését, mivel a kibocsátó megsértette a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. A moratórium a jegybank által előírt tartalmú rendkívüli tájékoztatás közzétételéig marad érvényben - közölte az MNB pénteken.

A tájékoztatás szerint a tőkepiaci felügyeletet is ellátó jegybank észlelte, hogy a KEG Közép-európai Gázterminál Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (KEG) 2016. március 10-én - késedelmesen - közölte a könyvvizsgálójának személyében bekövetkezett változást. A vonatkozó jogszabályok értelmében a társaságnak a változás rövid indokolását is közzé kellett volna tennie.

A jegybank rendelkezésére álló dokumentumok alapján a könyvvizsgáló lemondásához súlyos, a könyvvizsgáló által feltételezett, a kibocsátó érdekkörébe tartozó jogszabálysértések vezettek, ezért az MNB a vonatkozó információk haladéktalan, de legkésőbb egy munkanapon belüli közzétételére is kötelezte a KEG-et.

A közleményben emlékeztetnek, hogy az MNB 2016. február 25-én a tájékoztatási kötelezettséggel összefüggő jogszabálysértések miatt összesen 10 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki a társaságra.

A KEG részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "T", technikai kategóriájában jegyzik, ahol azok a társaságok szerepelnek, amelyeknek nem volt még nyilvános részvényértékesítésük. A társaság cseppfolyós propán-bután gáz (LPG) tárolásával és forgalmazásával foglalkozik.

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!