Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Vegyesen nyitottak az európai tőzsdék

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Vegyesen alakuló indexekkel nyitottak pénteken a főbb európai értékpapírpiacok.

A londoni FTSE-100 0,11 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,10 százalékkal emelkedett, a frankfurti DAX-30 viszont 0,25 százalékkal csökkent a nyitást követő percekben. Az euróövezeti EuroStoxx 50 index 0,19 százalékkal ment föl.

Csütörtökön vegyesen zártak a tőzsdék Nyugat-Európában. Az FTSE-100 0,44 százalékkal emelkedett, a DAX-30 viszont 0,91 százalékkal, a CAC-40 pedig 0,45 százalékkal csökkent.

Az olaj már ötödik hete drágul, mert a piacok arra számítanak, hogy a legnagyobb exportőrök megegyeznek a termelés korlátozásában. A katari olajügyi miniszter bejelentette, hogy 15 OPEC-en belüli és kívüli termelő április 17-én megbeszélést tart a termelés befagyasztásáról. Az is árfelhajtó tényező, hogy az amerikai olajtermelés két hónapja folyamatosan csökken, az amerikai valuta gyengülése olcsóbbá teszi az olajat a dollárövezeten kívüli vásárlók számára, továbbá kereskedők szerint a befektetési alapok is üzletet látnak az olajban, és jelentős összegeket fektetnek be.

A nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára péntek reggelre 3 centtel, 40,23 dollárra emelkedett. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus ára idei csúcsra, 41,71 dollárra ment fel.

Az arany ára alig változott, a fém unciáját (31,104 gramm) péntek reggel 1263,30 dolláron jegyezték az azonnali piacon.

Az euró gyengült, az európai valuta péntek reggel 1,1282 dolláron forgott az előző esti 1,1318 dollárral szemben.

Valentin napi wellness ajánlatok

Kényeztesse párját Valentin napi meglepetéssel valamelyik wellness szállodában.

Csapatépítés, esküvő, konferencia?

A Travelo rendezvény melléklete jobbnál jobb tippekkel könnyíti meg rendezvényei szervezését!