Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Hatalmas területet borít belvíz

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A utóbbi időszak csapadékos időjárása miatt 51,9 ezer hektáron van belvíz, amiből vetés és szántó 24 ezer hektár. A legnagyobb elöntést, 15,5 ezer hektárt az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén regisztrálták - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

Tájékoztatásuk szerint az utóbbi időszak csapadékos időjárása miatt 11 vízügyi igazgatóság területén 50 belvízvédelmi szakaszon tartanak belvízvédelmi készültséget; ebből 31 első, 19 pedig másodfokú. Országosan 147 szivattyútelep és 6 szállítható szivattyú működik.

A szivattyúk naponta 4,2 millió vizet emelnek át. Az idén eddig 408 millió köbméter belvizet emeltek át, ez tíz Velencei tó mennyiségű víznek felel meg. Az aszályosabb időszakra gondolva a vízügyi igazgatóságok 58 belvíztározóban 46 millió köbméter belvizet tartanak vissza.

A belvízi védekezésben az igazgatóságok 386 dolgozója vesz részt. Legfontosabb feladatuk a folyamatos szivattyúzás, a csatornák, továbbá a műtárgyak állapotának ellenőr­zése, valamint az elöntéssel érintett területek bejárása.

A legnagyobb belvízi elöntés idén március 9-én volt, akkor 81 740 hektár volt víz alatt - tájékoztatott az OVF.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!