Okosrádió

Meghallgatom Élő adás

Hajszálnyit jobban nőtt a vártnál a kiskereskedelmi forgalom

Okosrádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kiskereskedelmi forgalom volumene januárban 1,7, a naptárhatással kiigazított adat szerint 2,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - jelentette második becslése és a részletes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Mind a nyers, mind a tisztított adat 0,1 százalékponttal nagyobb növekedést mutat a március 3-án kiadott első becslésben közöltnél.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 1,4 százalékkal csökkent az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene, amiben elsősorban a 7,2 százalékos kiugróan magas bázis hatása játszott szerepet. A volumencsökkenés 0,1 százalékponttal mérsékeltebb az előzetesen jelzettnél.

A nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben - az első becslésben közölt 5,7 százalékkal szemben - 6,0 százalékkal nőtt a forgalom, az üzemanyag-fogyasztás a korábban megismerttel azonos ütemben, 4,4 százalékkal emelkedett.

Az iparcikkek keresletén belül a textil, ruha és lábbeli vásárlások 11,2, a bútorok és műszaki cikkek forgalma 11,5 százalékkal nőtt tavaly januárral összevetve.

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 15 százalékkal emelkedett, ezzel folytatódott az évek óta tartó bővülés.

Az európai statisztikai rendszerben a kiskereskedelembe nem számító gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 6,3 százalékkal nőttek.

Januárban az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 637 milliárd forint volt.

Az országos kiskereskedelmi forgalom 50 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 35 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 15 százaléka az üzemanyagtöltő állomások hálózatában realizálódott.

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi díszbe öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.

Wellness hétvégék belföldön

Kényeztető wellness csomagok, töltődjön és szépüljön itthon!