eur:
386.38
usd:
355.25
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Ilyen is van: a Méz kapott (Arany) Medvét

Török film kapta a berlini nemzetközi filmfesztivál fődíját, az Arany Medvét. A Méz című alkotás egy anatóliai gyermek életén keresztül a természetre leselkedő veszélyeket mutatja be. Az idén 60 éves Berlinale történetében 46 év óta először kapott török film ismét Arany Medvét.

A nemzetközi zsűri a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medvét a svájci házi őrizetben lévő Roman Polanskinak ítélte, a The Ghost Writer, vagyis a Szellemíró című filmjéért. A politikai krimi főszerepeit Pierce Brosnan és Ewan McGregor játsszák. A legjobb női alakításért járó Ezüst Medvét a japán Teradzsima Sinobu kapta. A legjobb férfi alakításért járó díjat megosztva két orosz színész, Grigorij Dobrigin és Szergej Puszkepalisz vehette át. Az idei Berlinale filmjeit minden eddiginél többen, 300 ezren látták. A 10 napos rendezvény Fórum szekciójában nagy sikerrel mutatták be Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmjét, amely a Magyar Filmhéten fődíjat nyert.

Címlapról ajánljuk

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×