eur:
388.67
usd:
360.52
bux:
68566.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újra egyszintű érettségit akar a Jobbik

A Jobbik szerint az iskola alapvető feladata a nevelés: a leginkább a keresztény erkölcsi értékekre és a hazaszeretetre kell nevelni. Balczó Zoltán a Jobbik kedden bemutatott oktatási, kulturális, ifjúsági és sportminiszter-jelöltje az InfoRádiónak arról is beszélt, hogy ezeken a területeken is fontos az állami szerepvállalás.

Korszerű magyar közművelődést az oktatás, a kultúra és az ifjúságpolitika összehangolásával lehet elérni - jelentette ki Balczó Zoltán, a Jobbik európai parlamenti képviselője.

Leginkább a diáksport fejlesztése szükséges, hangsúlyozta a politikus, de hozzátette, hogy ehhez megfelelő infrastruktúra is kellene.

Nem csak azért fontos ez, mert a diáksport az élsport alapja, hanem azért is, mert az egészségügyi mutatók is kedvezőtlenek. A diáksport az e téren lemaradókat is segítheti - szögezte le Balczó Zoltán.

A Jobbik szerint az állam szerepvállalása megkerülhetetlen az oktatás, a kultúra és a média területein, de az államnak a maga értékrendjét is érvényesítenie kell - mondta a párt oktatási, kulturális, ifjúsági és sportminiszter-jelöltje.

Balczó Zoltán vázolta: a kétszintű érettségi helyett egységes rendszert kellene bevezetni, amely egyben a felvételinek is megfelel. Az érettségi bizottságokban pedig jelen kell lenniük a felsőoktatási intézmények képviselőinek is.

Megreformálná a Jobbik a kultúra támogatási rendszerét is. Balczó Zoltán azt mondta: felül kell vizsgálni az olyan nagy forráselosztó alapítványok működését, mint a Kulturális Alap vagy a Magyar Mozgókép Alapítvány.

Miközben a magántámogatókat adókedvezményekkel támogatják, az állam szerepe itt is az, hogy a számára fontos értékeket részesítse előnyben, és megoldja az elosztás hatékonyabb ellenőrzését - jegyezte meg Balczó Zoltán.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú szint alatt a forint

Kulcsfontosságú szint alatt a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre erősödésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest a reggeli enyhe gyengülés után. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×